2014. október 17., péntek

A bizalom gondolkodásmódja

"Már hajnalodott, amikor Jézus odament hozzájuk a tengeren járva. Mikor pedig a tanítványok meglátták, hogy a tengeren jár, megrémültek, és ezt mondták: Kísértet ez! És ijedtükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé." (Mt 14:25-29 RUF)
Az ellenszél kellős közepén Péter egy dologban egészen biztos volt: inkább tart Jézussal és bízik őbenne, minthogy emberi megoldásokhoz ragaszkodjon.


El tudod képzelni azt az éjjelt? A sötétséget, a hullámok zúgását, és azt a képtelenséget, hogy Jézus úgy közeledik, ahogyan az nyilvánvalóan lehetetlen? És mégis, Péter felismerte Jézus hangját, és egyetlen gondolat volt a fejében: "Oda kell mennem Jézushoz."

A Jézusba vetett bizalom felcserélte a rettegést, a Krisztusban való bizonyosság bátorságot szült. Hogyan formálja át a Jézussal való kapcsolat a te életedet és gondolkodásmódodat?

"De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek!" (Mt 14:27)

Ima: Jézus, te ismered a viharos körülményeimet és kapcsolataimat, amikben nem látom a megoldást. Biztonságot jelent nekem, hogy tudom, te a vihar kellős közepén megtalálsz, odajössze hozzám, és bátorságot öntesz belém. Nyújtsd felém a karod és segíts a vízen járnom veled! Szeretném, ha az életem és a hozzáállásom tükrözné a beléd vetett bizalmamat. Jézus nevében, ámen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More