2014. október 28., kedd

Gondolkodj az örökkévalóságban

"Ha pedig gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk. Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk." Róm 8:17-18
Egy híres Harvard-tanulmány egyszer kimutatta, hogy közvetlen kapcsolat van a hosszú távú gondolkodás és a siker között. Minél inkább a rövidtávú nyereségre fókuszál valaki, annál valószínűbb a kudarc. Akik arra fókuszálnak, hogy mi az, ami a jelen pillanatban "jólesik", azok sikertelenségre vannak ítélve.

A keresztyéneknek ezt könnyű megérteni, legalábbis annak kellene, hogy legyen. Amikor mi hosszú távú gondolkodásról beszélünk, azt örökkévalóságnak hívjuk. Mi nem 40-50 évben gondolkodunk, hanem több milliárd évben előre.

Ha az örökkévalóságban gondolkodsz, az a lehető legsikeresebb emberré fog tenni. Ha hosszútávon gondolkodsz, akkor kezelni tudod a jelenben felmerülő problémákat.

A Róm 8:17-18 ezt mondja: "Ha pedig gyermekek vagyunk, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk. Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk."

Ha Krisztus követője vagy, egy nap jutalmat fogsz kapni azért, amit tettél a javaiddal. Használd tálentumaidat, idődet, kincseidet, és befolyásodat Isten céljaira, és jutalmat fogsz kapni döntéseidért. A fenti igevers azt is elmondja, hogy azért is jutalmat fogunk kapni a mennyben, amit Jézus tett: "örököstársai leszünk Krisztusnak". Sok mindenre számíthatsz a mennyben. Jelenlegi fájdalmaid és problémáid jelentéktelenek, összehasonlítva azzal, ami a mennyben vár rád.

Nem könnyű hívőnek lenni. Nem könnyű a jót tenni. Néha nem könnyű másoknak Jézusról beszélni. Nem könnyű tizedet adni. De Jézus követésének, és a szavának való engedelmességnek a jutalma messze felülmúlja a fájdalmat. Egyszerűen ostobaság csupán a rövidtávú eredményekre fókuszálni.

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More