2014. október 13., hétfő

Mit kezdesz az ismereteiddel?


Most, hogy tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha meg is cselekszitek.” (János 13:17)

Jakab azt mondja, hogy az önámítás, mikor csak hallgatjuk Isten szavát, de nem engedjük, hogy megváltoztassa az életünket. Azt gondoljuk, hogy a tudás szellemi érettséget eredményez, de az érettség tesztje nem az ismeret. Az érettség próbája a jellem. Sok embernek van komoly Bibliaismerete, de ugyanakkor szellemileg törpék.

Isten szavát át kell ültetnünk a gyakorlatba. Folyamatosan alkalmaznunk kell az életünkre. Minél többet tudunk, annál nagyobb a felelősségünk. Jézus azt mondja, „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak” (Luk. 12:48/b). Mit kezdesz az ismereteiddel?

Máté 7-ben Jézus beszél a bölcs, és a bolond építőmesterről. Azt mondja, hogy a bolond a homokra épít. Olyan, mint az az ember, aki hallja Isten szavát, de nem cselekszi. A bölcs szilárd alapra épít, mert hallja Isten szavát, elmegy, és őszintén igyekszik alkalmazni is az életére. Jézus János 13:17-ben ezt mondja, „Most, hogy tudjátok ezeket, boldogok lesztek, ha meg is cselekszitek.” Azt gondolom, az érettség legegyszerűbb definíciója ez: az Ige cselekvője. Teszed azt, amit a Biblia mond. Nemcsak olvasnunk kell az Igét, szem előtt is kell tartanunk.

Mindannyian több szellemi igazságot ismerünk, mint amennyit jelenleg alkalmazunk. Nem kell többet tudnunk, már eleget tudunk. Csak át kell ültetnünk gyakorlatba a tudásunkat. Légy cselekvője az Igének!

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More