2014. október 7., kedd

Sátán szereti elszigetelni a hívőket

A gyülekezeti család megőriz a visszaeséstől.

Egyikőnk sem immunis a kísértésekkel szemben. Ha olyan helyzetbe kerülünk, mindnyájan képesek vagyunk bűnt elkövetni. (Lásd 1Kor 10:12; Jer 17:9; 1Tim 1:19) Isten tudja ezt, ezért egyenként ránk bízta azt a felelősséget, hogy egymásnak segítsünk a helyes úton megmaradni.

A Biblia azt mondja, hogy "Buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától." (Zsid 3:13) A "Törődj a magad dolgával" nem keresztyéni szlogen. Arra vagyunk elhívva, azt a parancsot kaptuk, hogy vegyünk részt egymás életében. Ha tudod, hogy valaki pont most ingadozik lelkileg, a te felelősséged, hogy utána menj és visszahozd a közösségbe. Jakab mondja: "Ha ismertek olyan embereket, akik eltévelyedtek Isten igazságától, ne írjátok le őket. Menjetek utánuk, és hozzátok vissza őket a közösségbe!" (Jak 5:19 MSG).

A helyi gyülekezet egyik előnye, hogy az istenfélő vezetők által szellemi védelmet nyújt. Isten a lelkipásztoroknak adta azt a felelősséget, hogy őrizzék, védjék, oltalmazzák a nyájat, és gondoskodjanak a szellemi jólétükről (Apcsel 20:28-29; 1Pt 5:1-4; Zsid 13:7,17). "Ők vigyáznak lelketekre úgy, mint akik erről számot is adnak." (Zsid 13:17)

Sátán szereti szétszakítani a hívőket, leválasztani őket a Testtől, és elszigetelni őket Isten családjától, hogy ne legyenek elszámoltathatóak a szellemi vezetők felé, mert tudja, hogy így védtelenek és erőtlenek lesznek taktikájával szembe.

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More