2015. május 18., hétfő

A hűség fontossága

Segíts, Uram, mert elfogytak az istenfélők, eltűntek a hűségesek az emberek közül. Hazug módon beszélnek egymással, sima szájjal, kétszínűen beszélnek. Zsolt. 12:2-3
A Zsolt 12:2-ben arról olvasunk, hogy Dávid az Úr segítségét kéri, mert az emberek közt nincsenek istenfélők, és hűségesek. A hűség ma is ugyanolyan fontos, mint akkor volt.

Nehéz igazán hűséges embereket találni – olyanokat, akik akkor is melletted maradnak, amikor rájönnek, hogy nem vagy tökéletes. A Biblia azt mondja, hogy "Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik." (Péld 17:17) Más szóval igaz barát az az ember, aki ragaszkodik hozzád a nehéz, a nem túl szép időkben is. Úgy gondolom, manapság a legszomorúbb dolog a társadalomban, hogy nem találunk ilyen lojalitást és elkötelezettséget. Sokan nagyon sokat veszítenek, mert nem hűségesek és nem tartanak ki, egészen a befejezésig. Még szomorúbb, hogy sokan közülük észre sem veszik, milyen fantasztikus áldásokból maradnak így ki.

Dávid a következő versben azt mondja, hogy az emberek haszontalan, hazug szavakat mondanak, csalárd, kétszínű szívből. Céltudatos nők és férfiak kell hogy legyünk, akik odaszánják valamire magukat, és kitartanak mellette, anélkül hogy kétszínűek, és haszontalan beszédűek lennénk. A kétszínű emberek egyik nap ezt hiszik, másik nap azt. Egyik nap szeretnek, a következő nap már nem. Ma kiállnak melletted, holnap ellened fordulnak.

A Bibliában számos példaértékű, hűséges emberről olvashatunk. Egy közülük Mózes, aki Isten egész házában hűséges volt (lásd 4Móz 12:7). Ez azt jelenti, hogy az Istentől kapott kötelességeit pontosan és hűségesen teljesítette nap-nap után, hónapokon, éveken keresztül, még akkor is, ha nem volt hozzá kedve. Mózes annyira hűséges volt, hogy amikor testvérei, Mirjam és Áron, ellene beszéltek, akkor is szerette őket, és hűséges volt hozzájuk. Annyira hűséges jellemű volt, hogy amikor az élete során az emberek rosszul bántak vele, ő akkor is ugyanolyan maradt.

A Biblia azt mondja, hogy Isten hű marad akkor is, amikor mi hűtlenkedünk (lásd 2Tim 2:13). Isten azt akarja, hogy mi is ilyenek legyünk. Amikor mindenki más hűtlen, mi hűségesek vagyunk. Ha úgy érzed, hogy te vagy az egyetlen, aki kedves, az egyetlen, aki bocsánatot kér, vagy igyekszik helyes módon cselekedni, tarts ki! Döntsd el a szívedben, hogy hű maradsz Istenhez és folyamatosan megtermed a hűség gyümölcseit!

Írta: Joyce Meyer



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More