2015. május 7., csütörtök

Három hiba, amit kerülnünk kell nehézségek idején

"A világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: én legyőztem a világot." (Jn 16:33b)
A nyomorúság az élet része. Biztosan lesznek nehézségeid! De Jézus János 16:33-ban ezt mondja: "A világon nyomorúságotok lesz, de bízzatok: én legyőztem a világot."

Pál, más foglyokkal együtt, Róma felé hajózik (Apcsel 27), mikor a szembe szél miatt nagy nehézségekbe kerülnek. Pál korábban figyelmeztette őket, hogy ha elindulnak, nagy viharba kerülhetnek, ami komoly károkat okozhat. Mégis úgy döntöttek, hogy továbbmennek, s ezzel három tipikus hibát követtek el, melyet mi is hajlamosak vagyunk elkövetni.

  1. Rossz tanácsra hallgatunk. A kormányos tanácsát követték. (Apcsel 27:11) Isten már megmondta, hogy ne tegyék, és Pál is intette őket. De mivel a "szakember" azt mondta, hogy elindulhatnak, megtették. Ha Isten mond neked valamit, és a világ összes szakembere mást mond, ne hallgass rájuk! Istenre hallgass!
  2. A tömeget követjük. "A többség úgy döntött, hogy továbbhajóznak onnan." (Apcsel 27:12) A többségnek sokszor nincs igaza. Az Izraeltiták többsége vissza akart menni Egyiptomba, és nem volt igazuk. A barátok nyomása sok embert visszatart attól, hogy megtegye, amit Isten mond.
  3. A körülményekre hagyatkozunk. "Mivel pedig déli szél kezdett fújni, azt hitték, hogy megvalósíthatják elhatározásukat." (Apcsel 27:13) Pál figyelmeztette őket, hogy így viharba fognak jutni, de mégis tovább hajóztak. Nem kell belépned minden nyitott ajtón, amit csak látsz. Nem kell kihasználnod minden adódó lehetőséget. Nem kell elfogadnod minden munkalehetőséget, amit felkínálnak. Nem kell elmenned mindenkivel randevúzni, aki csak hív. Sátán is irányíthatja a körülményeket. Istentől kell vezetést kérned.

E három hiba ismerete segíthet, hogy elkerüld őket, mikor a hit útján nehézségekbe ütközöl.

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More