2015. május 12., kedd

Isten terve nagyobb, mint a problémád

Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk. (2Kor 4:17)
Amikor nehézségeken megyünk át az életben, első dolgunk általában, hogy valakit elkezdünk okolni. De nem számít, hogy miből fakad a problémád, Istennek terve van vele. Még ha ostobaságot követtél is el, Isten azt is fel tudja használni valamire. Ha mások szándékosan sértettek meg, Isten azt is használni tudja. Ha Sátán rossz dolgokat tervez ellened, Isten még abból is jót tud kihozni.

Isten szándéka nagyobb, mint a problémáid és fájdalmad. Istennek van egy terve! Az átmeneti fájdalmaid mögé kell látnod, és látni kell a hosszútávú hasznát. A Róma 5:3-4 ezt mondja: De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki a türelmet, a türelem az erős jellemet, és segít, hogy egyre inkább bízzunk Istenben, míg végül reménységünk és hitünk erős és stabil lesz. (TLB)

Mi a célja problémáidnak, nehézségeidnek? Isten szeretne valamit megtanítani. Minden vihar egy iskola. Minden próbatétel egy tanítás. Minden megtapasztalás egy lecke. Minden nehézség a fejlődésedet szolgálja.

Általában lassan tanulunk. Ha nem tanultad meg a leckét, Isten újra előhozza az életedben. Vissza fog térni, mert Istent sokkal inkább érdekli a jellemed, mint a kényelmed. Sokkal jobban érdekli az, hogy egyre inkább Krisztushoz válj hasonlóvá, mint az, hogy megkönnyítse az életedet.

Néhányan közülünk pont most mennek át komoly nehézségeken. Lehet ez egy betegség, bűntudat, anyagi probléma, vagy egy kapcsolati feszültség. Vajon Istennek van szava hozzád nehézségeid közepette? Persze. Isten ezt üzeni: "Ne add fel! Nőj fel!" Érje el a nehézség a célját – válj egyre inkább azzá, akivé Isten teremtett!

"Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk." (2Kor 4:17)

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More