2015. május 23., szombat

A Szentlélek átformál

"Akkor az Úrnak Lelke reád fog szállani, és velük együtt prófétálni fogsz, és más emberré leszel." (1Sám 10:6)
Amikor a Szentlélek leszáll rád, megváltozol. Az 1Sám 10:6 azt mondja, hogy Saul "más emberré lesz", ami azt jelenti, hogy annyira meg fog változni, hogy az emberek majd azt gondolják, ez nem is Saul, hanem valaki más.

A Szentlélekkel-telt élet legfontosabb bizonyítékai a megváltozott jellem, és a Szentlélek gyümölcsei, melyről a Gal 5:22-23 beszél. Isten betölt minket Szentlélekkel, hogy képesek legyünk Érte élni. Ha nem Érte élünk, akkor hívő voltunknak nem mutatkoznak meg a megfelelő bizonyítékai. Pünkösdkor a Szentlélek kitöltetésének egyik bizonyítéka a nyelveken szólás volt, és még ma is ez az egyik bizonyíték. De a legfontosabb bizonyíték – akkor is és még ma is – a megváltozott élet. (Apcs 2:1-4)

Mikor Jézust elfogták, Péter háromszor megtagadta őt, mert félt a zsidóktól; (Luk 22:56-62) de miután Pünkösd napján betöltötte a Szentlélek, felállt, és egy rendkívül erőteljes, bátor prédikációt mondott el. Azon a napon prédikációjára 3000-en csatlakozott Isten királyságához. (Apcs 2:14-41) A Szentlélekbe való "bemerítkezés" megváltoztatta Pétert; más emberré lett. Félelme hirtelen elmúlt, és bátor lett, mint egy oroszlán.

Nem csak Péter állt ki bátran azon a napon, a többi tizenegy apostol is ezt tette. Mindnyájan zárt ajtók mögé bújtak a zsidóktól való félelmükben, mikor Jézus feltámadása után eljött hozzájuk. (Jn 20:19-22) de miután betöltekeztek Szentlélekkel, hirtelen mindnyájan bátrak lettek.

Egy közös vonás jelent meg a tanítványok életében: félelmük bátorsággá változott a Szentlélek ereje által. Neked sem kell a félelem megkötöző erejével élned. A te félelmed is válhat bátorsággá!

Segítséget kaphatsz, ha betöltekezel Szentlélekkel. A Szentlélekbe való "bemerülés" megváltoztatta Sault; megváltoztatta Pétert, és a tanítványokat; megváltoztatott engem; és folyamatosan megváltoztat kereső szívű embereket szerte a világon. Kérd Istent, hogy teljesen töltsön be az ő drága Szentlelkével! Teljesen add át magad neki, ne tarts vissza semmit! Pál azért imádkozik, hogy az egyház, a gyülekezet teljesen telve legyen magával, Istennel. (Ef 3:16) Ez az én vágyam is, és imádkozom, hogy ez legyen a tiéd is.

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More