2015. június 14., vasárnap

Menj tovább

"Saul ezt válaszolta: „Ugyan fiam, túl fiatal vagy te ahhoz, hogy kiállj párviadalra ezzel a híres filiszteus harcossal, aki már fiatal kora óta csatákban edződött.”" (1Sám17:33)
Amikor Dávid elindult, hogy megvívjon az óriással, Góliáttal, senki sem biztatta. Mindenki azt, mondta, hogy "Túl fiatal vagy. Nincs megfelelő fegyverzeted. Góliát sokkal nagyobb, és tapasztaltabb, mint te.", stb. Még Saul király is megkérdőjelezte képességeit a dicsekvő filiszteussal szemben. (1Sám 17:33) De Dávid azzal bátorította magát, hogy felidézte a múlt győzelmeit.

Ha valamit tenni akarsz Istenért, meg kell értened, hogy Sátán százszor és ezerszer megpróbál majd elbátortalanítani. Miért? Mert tudja, hogy bátorság kell az előrehaladáshoz, hogy megvalósuljanak Isten jó tervei életedben. Amikor elcsüggedsz, meggyengülsz és elveszted azt a bátorságot, ami a továbbhaladáshoz kell. Mit kell tenned a csüggedés idején? Rázd le hitben, és emlékezz azokra a győzelmekre, amiket Isten már eddig adott. Bízz benne, hogy Ő erős lesz a gyengeségedben, és használni fog az Ő dicsőségére.

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More