2015. június 24., szerda

Nagyszerű hétköznapok

Kevesebb futkosás, nagyobb hatékonyság a mindennapokban

Te is egyike vagy annak a sok millió embernek, akik állandóan túlterheltek és elfoglaltak? Szoktál ezzel a gondolattal ébredni: "Akár az ágyban is maradhatnék. Egyszerűen képtelenség mindent megcsinálni!" Nyilvánvaló nem jó így élni! Isten inkább azt szeretné, ha Benne oldott, magabiztos lennél, békességed lenne, és betöltenéd az életed célját. Tehát, ha úgy érzed, hogy sokat aggódsz, és leterhelt vagy, szeretnék segíteni.

Talán azt gondolod, hogy az idő a probléma, hogy nincs elég időd. De Isten mindenkinek ugyanannyi időt adott. Mindenkinek 24 órája van egy napban, és 7 napja egy hétben. Azt hiszem, Isten ezzel azt akarja mondani, hogy ennyi időre van szükségünk egy kiegyensúlyozott élethez, amiben elég idő jut a munkára, pihenésre, és a szórakozásra.

A Préd 3:1 ezt mondja: "Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt."

Ahelyett, hogy attól rettegnél, hogy nincs elég időd, meghozhatod a döntést, hogy bölcsebben osztod be az idődet. Az időfelhasználásunk olyan, mint a pénzköltés. Ha egyszer elköltöttük, az már többé nincs. Nem hozhatjuk vissza. Ezért át kell gondolnunk, hogy mivel töltjük az időnket, és vajon az megfelelő-e.

Nem számít, mi van ma a tennivalóid listáján, szeretnélek bátorítani, hogy Isten nem arra hívott el, hogy állandó elfoglaltságban élj. Azt akarja, hogy életed céltudatos, és gyümölcsöző legyen.

ÉS A GYÜMÖLCSTERMÉS TITKA, az Istennel való szoros, személyes kapcsolat. A János 15:5 mondja: "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni."

Bármit is kell tenned ahhoz, hogy az Istennel töltött idő az első helyre kerüljön életedben, ha megteszed, nem fogod megbánni. Az időtöltésnek egyáltalán nincs jobb módja, mint az ima, és Isten Igéjének tanulmányozása. Ezáltal békét, örömet, magabiztosságot, bölcsességet, megértést, és bátorítást kapsz. Gyógyulást nyersz. Fel sem lehet sorolni mindazt a jót, amit nyerhetsz, ha Istent teszed az első helyre.

Talán korábban kell felkelned, vagy este tovább kell fennmaradnod, de biztatlak, hogy naponta szakíts időt arra, hogy Istennel légy. Aztán pedig hallgass a hangjára. Az egyik oka annak, hogy az emberek leterheltek, és feszültek, hogy mindenféle hangra figyelnek maguk körül, csak Isten hangjára nem.

A Máté 11:28-29 azt mondja, hogy "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek."

Még Jézus is töltött Istennel kettesben időt, mielőtt elkezdte földi szolgálatát, és ő csak azt tette, amit Isten mondott neki. Nem engedte, hogy mások osszák be az idejét. Ha mi is ezt tesszük, életünk lehet békés, céltudatos, és gyümölcsöző.

CÉLTUDATOSAN ÉLSZ, VAGY CSAK ELFOGLALT VAGY? Előfordult már veled, hogy egész nap pörögtél, de a nap végén még sem tudtad megmondani, mit végeztél el? Nem kell így élnünk.

Isten az Igéje által akar bátorítani, hogy éljünk céltudatosan, és maximálisan használjuk ki a rendelkezésünkre álló időt. A János 15:8 ezt mondja: "Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Isten követése néha óriási, lehetetlen feladatnak tűnik. De valójában nagyszerű tanúja lehetsz Istennek, csupán azzal, hogy mindennapjaidat Isten jelenlétében, békében éled, és hatékony vagy.

Tedd első helyre az Istennel töltött időt. Ő megadja a szükséges erőt, hogy minden napodat békességben, céltudatosan éld, míg mindazt elvégzed, amire Ő elhívott.

Írta: Joyce Meyer1 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post!

Chia sẻ thắc mắc cách đọc các chỉ số xét nghiệm máu như thế nào hay hiện tượng đom đóm bay vào nhà lúc nửa đêm có phải là điềm báo gì không hay mua muối biển làm đẹp thì muối biển mua ở đâu hay giải đáp thắc mắc rất nhiều người hỏi muối biển có phải là muối hột không hay về loại rau mùi tây thì sao rau mùi tây có phải là rau cần tây hoặc rau kinh giới thì còn gọi với tên khác là rau gì rau kinh giới có phải là rau tía tô không hay mua kem tươi làm bánh thì tìm hiểu heavy cream là gì mua ở đâu có tốt ko, giá bao nhiêu, hay hiện tượng bé bụng to có sao không thì phải làm sao hay tiêm phòng chi phí bao nhiêu với tiêm mũi sởi quai bị rubella bao nhiêu tiền hay giúp bé yêu ngủ ngon với tuyển tập kể chuyện và hát ru cho bé giúp bé yêu ngủ ngon giấc, hay cách nấu các món cháo cực ngon cho bé với cháo hạt sen cho bé hấp dẫn bổ dưỡng, hay cháo óc heo nấu với rau gì và cách nấu như thế nào, hay thắc mắc trẻ 4 tháng ăn được hoa quả gì ngon và bổ dưỡng.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More