2015. július 29., szerda

A legjobb befektetés

"Mondd meg nekik, hogy pénzüket jó cselekedetekre használják. Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, és adjanak boldogan a rászorulóknak, készségesen osszák meg mindazt, amit Isten adott nekik. Ha ezt teszik, igazi kincseket gyűjtenek maguknak a Mennyben – ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És egyben egy gyümölcsöző keresztyén életet fognak élni itt lenn." (1Tim 6:18-19 TLB)
A nagylelkűség egy befektetés. A Lukács 16:9-ben ezt olvassuk: "Használjátok földi vagyonotokat, erőforrásaitokat mások javára!" (NLT, 2. kiadás) Sokszor mondom, hogy a földi javakat nem vihetjük magunkkal. Tudtátok, hogy a temetkezési vállalatok árulnak temetési öltönyöket? Olyan emberek számára, akiknek nincs öltönyük, de öltönyben szeretnének eltemetkezni. Tudjátok, hogy miben különbözik a temetési öltöny a többitől? Nincsenek rajta zsebek! Tényleg! Nincs rá szükség, mert semmit sem vihetünk magunkkal. Ugyanakkor viszont előre küldhetünk!

Hogyan? Úgy hogy emberekbe fektetünk be, akik oda tartanak.

A Biblia az 1Tim 6:18-19-ben ezt mondja: "Mondd meg nekik, hogy pénzüket jó cselekedetekre használják. Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, és adjanak boldogan a rászorulóknak, készségesen osszák meg mindazt, amit Isten adott nekik. Ha ezt teszik, igazi kincseket gyűjtenek maguknak a Mennyben – ez az egyetlen biztonságos befektetés az örökkévalóságra! És egyben egy gyümölcsöző keresztyén életet fognak élni itt lenn.” (TLB)

Valahányszor nagylelkű vagy egy szegénnyel, baráttal vagy felebaráttal, Isten azt mondja, hogy a mennyei bankban gyűjtesz kincseket. Itt a Földön az időd csupán kb. 80, legfeljebb 100 év. Viszont billió éveket fogsz tölteni az örökkévalóságban. Vajon melyik fontosabb, a földi, vagy a mennyei bankszámla?

Nincs nagyszerűbb befektetés, mint Isten Királysága. Amikor segítésként másoknak adod idődet, pénzedet, forrásaidat – bármit, amivel csak rendelkezel – valójában a Mennyben fektetsz be. Befektetésed mennyei védelem alatt van. Jól kamatozik. Bizonyítottan. Jó osztalékot fizet, és nincs kockázat.

Ilyen befektetési lehetőséget máshol nem találsz!

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More