2015. július 3., péntek

Az engedelmesség ereje

"Mert ahogyan az egy ember engedetlensége által sokan lettek bűnösökké, úgy az egynek engedelmessége által is sokan lettek igazakká." (Róma 5:19)
A Róma 5:19 azt tanítja, hogy engedelmesség vagy az engedetlenség melletti döntésünk nemcsak ránk van hatással, hanem másokra is. Ennek példáját látjuk a Bibliában, amikor Izrael népe learatta engedetlensége gyümölcsét, Egyiptomból való kivonulásuk után. Ha azonnal engedelmeskedtek volna Istennek, mennyivel jobban alakult volna az életük. (Lásd: Zsid. 3:8-11) Sokan közülük, és gyermekeik közül is meghaltak a pusztában, mert nem hajoltak meg Isten útjai előtt. Döntésük kihatással volt gyermekeikre, és ez a mi életünkben is így van.

Nemrégen a legidősebb fiunk ezt mondta: "Anyu, valamit el kell mondanom. Gondolkodtam rólad, és Apuról, és az évekről, amit a szolgálatba fektettetek, és hogy hányszor döntöttetek az Isten iránti engedelmesség mellett, és hogy ez néha mennyire nem volt könnyű számotokra. Rájöttem, Anyu, hogy olyan dolgokon mentetek át Apuval, amiről senki sem tud, és szeretném, ha tudnád, hogy ma reggel Isten tudatosította bennem, hogy mennyi áldásban részesültem a ti engedelmességetek miatt, és én ezt értékelem."

Nagyon jól esett, amit mondott, és emlékeztetett Róma 5:19-re.

Az engedelmesség, vagy engedetlenség melletti döntésed, másokra is kihatással van. Lehetsz engedetlen, és maradhatsz a pusztában, de kérlek, ne felejtsd el, hogy ha gyermekeid vannak, vagy lesznek, akkor döntésed őket is, veled együtt, a pusztában tartja. Lehet, hogy sikerül majd kijutniuk a pusztából, amikor felnőnek, de állíthatom, hogy ők is megfizetik az árát az engedetlenségednek.

Az engedelmesség egy messzeható következményekkel járó döntés, mely bezárja a pokol kapuit, és kinyitja a menny ablakait, és ereje sok emberre hatással van. Gondolj csak bele: Jézus engedelmessége miatt, emberek hatalmas tömegeinek állhatott helyre a kapcsolata az Istennel!

Lehet, hogy ma jobb sorod lenne, ha valaki a múltadban engedelmeskedett volna Istennek. Ha egy engedetlenségi körforgás van a családodban, vagy barátaid körében, miért ne törnéd meg azzal, hogy ellenállsz az engedetlenségnek saját életedben? Mondd el Istennek, hogy engedelmeskedni akarsz, és kérd a segítségét! Ezzel magad és gyermekeid számára is utat nyitsz az áldások felé.

Írta: Joyce Meyer



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More