2015. szeptember 8., kedd

Tartozni valahova > Hinni valamiben

"Mert ahogyan egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." Róm 12:4-5
Tartozz valahová, ne csak higgy! Valakihez vagy valahová tartozni több, mint hinni benne.

Isten már a tökéletes, hibátlan Édenben megállapította, hogy "nem jó az embernek egyedül lenni." (1Móz 2:18)

Közösségre vagyunk alkotva, társaságra szabva, családba teremtve. Önmagunkban egyedül nem tudjuk megvalósítani Isten céljait, elhívását. A Biblia nem beszél magányos szentekről vagy szellemi remetékről.

Habár az Istenhez fűződő kapcsolat személyes, nem magánügy. Össze vagyunk kötve egymással Isten családjában, minden más hívővel. A Biblia szerint "sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róm 12:5)

Krisztus követése azt is jelenti, hogy tartozunk valahová. C. S. Lewis megjegyzi, hogy a "tagság" szó keresztény eredetű, de kikopott belőle az eredeti jelentés. Ma tagságot kínál mindenki mindenhol: üzletek törzsvásárlói klubjai, hírlevél listák, érdeklődési kör köré szerveződő Facebook csoportok. A gyülekezeti tagság pedig gyakran nem több annál, hogy valakinek a neve szerepel egy listán, és nem jár sem elvárásokkal sem követelményekkel.

Pál számára viszont a gyülekezet minden "tagja" olyan szervet jelent egy élő testben, ami létszükségletű az egész test számára. A tagok nélkülözhetetlen, közvetlenül, sokszorosan és szervesen kapcsolódó részei Krisztus Testének. Vissza kell térnünk a tagság bibliai jelentéséhez. A gyülekezet egy test, nem egy épület; egy organizmus, nem egy szervezet.

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More