2016. február 23., kedd

Lásd a nagyobb képet


Szeretném, ha tudnátok, testvéreim, hogy az én helyzetem inkább az evangélium terjedését szolgálja (Fil 1,12)

Ha boldog szeretnél lenni, minden problémát Isten szemszögéből kell látnod. A boldog embereknek szélesebb a perspektívájuk. Látják a nagyobb képet. Ha nem Isten szemszögéből nézed a dolgokat, csüggedt, frusztrált és boldogtalan leszel.

Nem számít mi történik veled – jó, rossz, vagy csúnya dolgok – Isten egy terven dolgozik. Pál tudta ezt. Fil 1:12-ben mondja, „Szeretném, ha tudnátok, testvéreim, hogy az én helyzetem inkább az evangélium terjedését szolgálja.”

Mióta Pál megtért a damaszkuszi úton, volt egy nagy álma: Rómában, az akkori világ középpontjában, akart prédikálni. A világ legfontosabb városában akarta az evangéliumot hirdetni.

De Istennek más terve volt. Ahelyett hogy Pált evangélizációs körútra küldte volna Rómába, a császár foglya lett, aki abban az időben Néró volt. Néró a lehető leggonoszabb és legrosszabb uralkodó volt.

Mint császári fogoly, Pál egy királyi őrhöz volt láncolva 2 éven keresztül, napi 24 órában, és 4 óránként volt őrváltás. Két év alatt a börtönben, 4380 őrnek tett bizonyságot. Ki itt az igazi fogoly?   

Pál terve nem ez volt, de Isten terve végig ez volt. Ennek két eredménye is lett, amiről biztosan tudunk. Fil.4-ben azt olvassuk, hogy két év alatt, Pál bizonyságtételére többen is megtértek a császár udvarában, Néró családjából.

Másodszorra, egy olyan fickót mint Pál, kissé nehéz megállítani. A börtönben csendben kellett maradnia, és ennek eredményeként megírta az Újszövetség nagy részét. Nem tudom, mi fejtett ki nagyobb hatást: prédikálása a Kolosszeumnál, vagy könyvei, mint pl. a Rómabeliekhez-, Korinthusbeliekhez (1-2)-, Galácziabeliekhez-, Efézusbeliekhez-, Filippibeliekhez- és a Kolossébeliekhez írt levelek. Ez a hét könyv az évek során emberek millióinak jelentette ki Jézust.

Pál tudta, hogy Isten terve nagyobb, és bizonyára örült mikor látta, hogy Isten mit tesz a problémája által.

Valahányszor van egy problémád, mely le akar húzni, tedd azt, amit Pál is tett: tanuld meg Isten szemszögéből látni a helyzetet. Kérdezd meg, „Mit akar elvégezni Isten általa? Mi a nagyobb kép? Mi a szélesebb perspektíva?” Így képes leszel majd hittel szembenézni a problémával.

Írta: Rick Warren 




1 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua đồng hồ sale off trên amazon với chia sẻ kinh nghiệm mua nước hoa trên amazon hay chia sẻ kinh nghiệm mua hàng trên Amazon nhật cũng như kinh nghiệm mua đồng hồ trên amazon và hướng dẫn cách mua hàng trên ebay việt nam uy tín, giá rẻ.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More