2013. január 9., szerda

Az igazság gyümölcsei

"És gazdagon teremjétek az igazság gyümölcseit Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására." Fil 1:11 [Károli: "Teljesek lévén az igazságnak gyümölcsével..."]

Isten azt akarja, hogy életünk telve legyen az igazság gyümölcseivel, vagyis az igazság munkájának eredményével. A Jn 15:5-ben Jézus mondja: "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők..." Mi vagyunk a szőlővessző, ami azt jelenti, hogy mi vagyunk a gyümölcsöző része a tőnek. Mi vagyunk azok, akik megteremjük az Ő igazságának gyümölcseit.

A 2Kor 5:21-ből tudhatjuk, hogy Isten igazsága lettünk Krisztus Jézusban. A mi mennyei természetünk az igazságosság, és ez a természet gyümölcsöket terem az életünkben. Akárhova is mész, a benned lakó igazság gyümölcsöt terem és képessé tesz téged arra, hogy Isten szerint cselekedj.

Amikor Jézus visszaadta a vak szeme világát, az igazság gyümölcsét teremte. Amikor megnyitotta a süketek füleit, amikor talpra állította a bénákat, amikor feltámasztotta a halottakat, amikor enni adott az éhezőknek, akkor az mind az igazság gyümölcse volt. Amikor felemelte a lesújtottat és kijelentést adott, hogy felemeljen és megáldjon vele, akkor az igazság gyümölcseit teremte meg. A Biblia azt mondja, hogy mi az Ő keze munkája vagyunk, újjáteremtve Jézus Krisztusban jó cselekedetekre (lásd Ef 2:10). Jó cselekedetekre születtünk. Ezek a jó cselekedetek az igazság gyümölcsei.

Akárhova is mész, tégy jót! Gondolkozz el ezen: szavaiddal gyógyíthatsz, felemelhetsz! Az ilyen szavak olyan természetesen folyhatnak belőlünk, ahogyan Jézusból és az apostolokból folytak. Nem nagyszerű volna így élni? Általad is képes csodákat tenni Isten; csodát tehetsz mindenütt, ha az igazság gyümölcseivel vagy telve. Mindez Jézus Krisztus miatt lehetséges, és Isten dicsőítésére és dicsőségére szolgál.

Írta: Chris Oyakhilome
©2012 Believers' LoveWord Inc. a.k.a Christ Embassy
Megjelent a Realitás Rapszódiája című havi kiadvány 2012 novemberi számában.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More