2016. április 6., szerda

Gyakorold a hited célok kitűzésével


Az értelmes bölcs célokat tűz ki, de az ostoba több irányba is elindul (Péld. 17:24 GNT)

Sok minden, amit nap mint nap teszünk, öt perc múlva már nem számít, s öt év múlva még kevésbé számít. Sok olyan dolgot teszünk, aminek nincs igazán jelentősége.

Hogy megvalósítsd az álmaidat, el kell döntened, hogy mi az, ami igazán számít, és maradandó az életben, és arra kell összpontosítanod. A Biblia ezt mondja, ”Az értelmes bölcs célokat tűz ki, de az ostoba több irányba is elindul” (Péld.17:24 GNT).

Ha egyszer rájöttél, hogy mi az, ami leginkább számít, tűzz ki hitet igénylő célokat. Jézus Máté 9-ben azt mondja, hogy annyira fog megáldani, amennyire azt szeretnénk. Áldásai hitünk mértékétől függnek. Jézus azt mondja, hogy “Legyen a ti hitetek szerint" (Máté 9:29/b).

Isten azt mondja, hogy válassz egy bögrét, és ő megtölti. Lehet hogy egy teásbögrényi, egy 20 literes kancsónyi, vagy akár egy 4 hektós hordónyi hited van; Isten azt tölti meg. Hogy mennyire bízol Istenben, meghatározza, hogy mennyire tud megáldani.

Célok kitűzésével gyakorolhatod a hitedet. Célt tűzöl ki, mikor ezt mondod, “Istenem, hiszem, hogy azt akarod, hogy ezt és ezt befejezzem, erre az időpontra. Ez feszített tempót kíván, de azt hiszem, ezt kell tennem.”

 

Milyen a hit általi célkitűzés?

  • Fókuszált: Körülhatárolt; valami, amit mérni tudsz.
  • Elérhető: Lehetséges és gyakorlati. Ha irreális célt állítasz fel, nem fogod elérni.
  • Egyéni: Személyes. Nem tudsz mások számára célokat felállítani. Csak saját céljaid felett rendelkezel, másoké felett nem.
  • Nyomon követhető: Céljaidhoz rendelj határidőket. Határidő nélkül a célok nem célok.
  • Szívből jövő: Soha ne állíts fel olyan célokat, melyekért nem lelkesedsz. Sosem fogod elérni, ha nincs benned vágy, hogy megvalósítsd. 

A célok életet lehelnek az elhalt álmokba. Vedd sorra milyen álmokat adtál fel. Tűzz ki egy célt, és figyeld, mit tesz Isten.


Írta: Rick Warren

1 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chia sẻ kinh nghiệm mua gì trên ebay và hướng dẫn cách order hàng hàn quốc về việt nam uy tín, và tìm hiểu công ty vận chuyển hàng hóa đi mỹ cũng như giải đáp mua quà gì gửi đi mỹ giá rẻ hay trang web mua đồng hồ uy tín tại mỹ nhất.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More