2016. június 11., szombat

Mindennek meg van az ideje

„Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle.” (Luk 10:40-42)

Jézus sokkal többet beleértett ebbe a két szóba, hogy „Márta, Márta” (Lukács 10:41), mint amit mi általában gondolunk. Márta túl elfoglalt volt a kapcsolatápolásra; a meghitt együttlét helyett a munkát és az idegeskedést választotta. Így aztán rosszul használta fel az idejét, és elszalasztott valami életbevágóan fontosat.
Mária bölcsen cselekedett; kihasználta az adott pillanatot. Élete hátralevő részében takaríthatott még, de most Jézus itt volt, és azt akarta, hogy érezze, hogy nagyon szívesen látják. Jézus azért jött, hogy meglátogassa őket, és nem azért hogy megnézze a tiszta házukat. Ez nem azt jelenti, hogy nem fontos a takarítás, de mindennek meg van az ideje – és ez most nem a takarítás ideje volt. Legyünk bölcsek, és ne szalasszuk el Isten jelenlétét, mikor az elérhető.


Írta: Joyce Meyer


1 hozzászólás:

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng nhật và giải đáp aliexpress là gì cũng như alibaba là gì và tổng hợp các web mua hàng giảm giá và giải đáp mua hàng trên amazon có đảm bảo không uy tín không.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More