2011. november 24., csütörtök

Ne csak kenyéren élj!

©2010-2011 *DrCrawford
Ha úgy gondolod, nem vagy elég különleges ahhoz, hogy Isten használjon téged bármire is, most jól figyelj! Az utolsó idők munkáját Isten nem nagynevű evangélistákra és pásztorokra bízza, mert ők egyedül nem tudnák elvégezni azt. Az a helyzet, hogy Istennek sokkal inkább szüksége lesz minden háziasszonyra, tinédzserre, nyugdíjasra és rád is; mindenkire, aki szereti Őt, hogy rájuk bízza a munkát. Az utolsó napok serege olyan hívőkből áll, akik leszoknak a csak kenyéren élésről. Mit is jelent ez?

Az 5Móz. 8:3b-ben ezt mondja az Isten Mózes szája által: "nemcsak kenyérrel él az ember, hanem mindazzal él az ember, ami az ÚR szájából származik." A kenyér itt minden természetes, anyagi dolgot jelképez, amire az életben szükségünk van: étel, biztonság, ruházat, munka, kereset, stb. A kenyér a megélhetést jelenti: azokat a dolgokat, amik szükségesek, és hasznosak. A baj csak az, hogy számos hívő csak ezekért él – csak kenyéren élnek.

Jézus így tanított bennünket imádkozni: "mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma". (Mt. 6:11) Ezt azonban megelőzi az imában ez a kérés: "jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is". (Mt. 6:10) Előbb Isten dolgaira kell figyelnünk, s csak azután a sajátunkra, azért, hogy az Ő akarata valósuljon meg.

Miről gondolkodtál legtöbbet az elmúlt fél évben? Mi töltötte ki időd és imáid legnagyobb részét? Lehetséges, hogy kenyér-ügyek voltak azok, a személyes szükségeid? Ha csak a kenyérre koncentrálsz, nem lesz életed! A pusztában tengeted napjaid, Izrael népéhez hasonlóan. Minden reggel kenyérért sírva ébredtek, negyven éven keresztül.

Barátom, ez egy mókuskerék! Isten sosem akarná, hogy gyermekei így éljenek. Éppen ellenkezőleg, ezt mondja: "Élj mindazzal, ami az én számból származik! Igen, valóban megígértem, hogy betöltöm szükségedet, hogy megadom kenyered minden nap, és meg is teszem, de te ne elégedj meg ezzel! Hiszen azt is megmondtam, hogy tejjel és mézzel folyó föld vár rád, folyóban, erdőben és legelőben gazdag vidék, ahova be akarlak vinni."

©2010-2011 *DrCrawford

Isten téged is arra szeretne nevelni, hogy Őrá figyelj ezen éjsötét órában. Ne elégedj meg a pusztasággal és a túlélésért folytatott harccal! Ismerd meg Isten akaratát és járj abban! Készülj fel a Szellem új kiáradására, és arra, hogy Isten munkáját végezd egy elfordult és elfajult nemzedékben. (vö. Fil. 2:14-16a)

Írta: David Wilkerson, ©2011 World Challenge Inc.
Forrás: World Challenge Daily Devotions

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More