2011. november 3., csütörtök

Mire tekintesz?

"Sőt láttunk ott óriásokat is, Anák óriás fiait. Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk." (4Móz. 13:33)

Milyennek látod magadat? Hogyan tekintesz az utadba kerülő akadályokra? Ha úgy érezzük, hogy semmik vagyunk, akkor nehéz lesz bármit is elérni az életben.

©2010-2011 ~franciscoparamos

Lehetséges, hogy visszariadunk a kihívásoktól félelmünkben, mint az a tíz ember, akit Mózes küldött ki Kánaán kémlelésére. Látták, hogy a föld jó, bőségesen terem gyümölcsöt; de volt egy probléma: óriások lakták. Amint meglátták az óriásokat, magukra tekintettek, elgyengültek, és ezt mondták: "Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk." (4Móz. 13:33)

Azt a nagy hibát követték el ezek az emberek, hogy ránéztek az óriásokra, aztán magukra, de nem néztek Istenre. Magunkban és önmagunktól semmik vagyunk, és nagyon keveset tudunk tenni; Krisztusban azonban mindent meg tudunk tenni, amire csak Ő kér minket (Fil. 4:13). Szemünket Jézuson kell tartanunk, nem magunkon, és nem a gyengeségeinken.

írt: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More