2012. június 1., péntek

Egészséges függés

Együtt bátorodjunk meg közöttetek egymás hite által, a tietek és az enyém által. (Róm. 1:12)
Ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. (1Kor. 12:25)
Azokra a dolgokra törekedjünk tehát, amelyek a békességet és egymás építését szolgálják. (Róm. 14:19)
A valódi keresztény közösségben megtanuljuk az adás és az elfogadás művészetét. Megtanulunk egészséges módon függeni egymástól.

A Biblia szerint ahogyan Isten  megalkotta a testünket, az egy modell, ami alapján megérthetjük az Egyház működését: minden tag függ minden más tagtól. (vö. 1Kor. 12:25 MSG)

A kölcsönösség a közösség alapja: kölcsönös kapcsolatok építése, felelősségek megosztása, egymás segítése. Pál mondta, hogy segítsük egymást azzal a hittel, amink van. A te hited segít nekem, az én hitem pedig segít téged. (vö. Róm. 1:12 NCV)

Mindannyian kitartóbbak vagyunk a hitben, hogyha másokkal együtt járhatunk benne, akik bátorítanak, inspirálnak bennünket. A Biblia kölcsönös elszámoltathatóságot, kölcsönös támogatást, kölcsönös szolgálatot és kölcsönös tiszteletet parancsol nekünk.

Több, mint ötven alkalommal kapunk parancsot az Új Szövetségben "egymás felé" és "egymásért". A Biblia mondja: "Ezért teljes erővel törekedjünk azokra a dolgokra, amelyek a közöttünk lévő békességet, összhangot, egymás épülését és megerősítését szolgálják!" (Róm. 14:19 WBHU)

Nem vagy felelős mindenkiért Krisztus Testében, de felelős vagy mindegyikük felé. Isten szeretné, ha mindent megtennél, hogy segítsd őket.

Írta: Rick Warren
Forrás: Rick Warren's Daily Devotional from YouVersion
A sorozat előző része: Valódi barátság

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More