2012. július 26., csütörtök

Az engedelmesség felszabadítja Isten erejét

Engedjétek, hogy a Szentlélek megváltoztassa a gondolkodásotokat. (Ef. 4:23 CEV)
A Bibliában egy fontos igazság újra és újra megjelenik: A Szentlélek ereje abban a pillanatban szabadul fel, amikor hitben kilépünk. Amikor Józsué egy áthatolhatatlan akadállyal szembesült, a Jordán folyama visszahúzódott – de csak azután, miután a vezetők engedelmességben és hitben beléptek a hömpölygő áradatba.

Isten arra vár, hogy először te lépj. Ne várd, hogy erősnek és magabiztosnak érezd magad! Indulj el gyengén is, tedd a jót, még ha félsz is, és az érzelmeid nem is támogatnak! Így tudunk együtt dolgozni a Szentlélekkel, és így fejlődik a jellemünk.

A megváltásunkhoz nincs szükség az erőfeszítéseinkre, de a szellemi növekedéshez bizony szükség van rájuk! Legalább nyolcszor olvashatjuk az Újszövetségben, hogy "minden erővel törekedjetek" abban a folyamatban, melyben Jézushoz válunk hasonlóvá. (lásd Luk. 13:24; Róma 14:19; Ef. 4:3; 2Tim. 2:15; Zsid. 4:11; 12:14; 2Pét 3:14.)
  • El kell engednünk a régi cselekvési szokásainkat. Minden... ami a régi élethez kapcsol, el kell hogy tűnjön. Ezek a dolgok teljesen romlottak. Szabaduljatok meg tőlük! (Ef.4:22 MSG).
  • Meg kell változtatnunk a gondolkozásunkat. Engedjétek, hogy a Szentlélek megváltoztassa a gondolkodásotokat! (Ef. 4:23 CEV). A Biblia azt mondja, "változzatok meg értelmetek megújulásával" (Róm. 12:2).
  • Jézusi szokásokat kell kifejlesztenünk. Jellemed alapvetően a szokásaid összessége: az, ahogy szokás szerint cselekszel. A Biblia ezt is mondja: "Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett" (Ef. 4:24).
Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More