2012. október 26., péntek

Odaszánás

"Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos (ésszerű, intelligens) istentiszteletként (szolgálatként és szellemi imádatként) szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek." (Róma 12:1. AMP)
Róma 12:1-ben Pál azt mondja, hogy mindenünket oda kell szánni Istennek. Nem csak a vagyonunkat, pénzünket, időnket, energiánkat, erőnket, hanem a testünket is; fejünket, kezünket, nyelvünket, még a gondolatainkat, érzelmeinket és viselkedésünket is. Mindenünket, amink csak van, fel kell ajánlani Istennek, mint "élő áldozatot", mely szent, és Neki tetsző. Ez a mi "okos istentiszteletünk" (ésszerű, intelligens szolgálatunk, és szellemi imádatunk).

Sokszor azt gondoljuk, hogy Isten szolgálata és imádata az, melyben testünk és szellemünk is részt vesz, de többről van itt szó. Pál azt mondja, hogy elménkkel és érzelmeinkkel is szolgálnunk, és imádnunk kell Őt. Hívd be Istent az életedbe, hogy Ő gondolkodjon, és beszéljen rajtad keresztül. Engedd, hogy általad tudjon megérinteni embereket. Még arcoddal is szolgálhatod Őt, ha mosolyogsz, és barátságos vagy másokkal. Engedd, hogy Isten használja egész lényedet. Minél többet átengedsz magadból, életedből Neki, annál beteljesedettebb leszel, és annál inkább megtapasztalod majd az ő békéjét és örömét.

Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More