2013. február 21., csütörtök

Isten saját tervét áldja meg

„Mert ímé mostantól fogva boldognak mondanak engem minden nemzetségek. Mert nagy dolgokat cselekedett velem a Hatalmas; és szent az ő neve! És az ő irgalmassága nemzetségről nemzetségre van azokon, a kik őt félik (Lukács 1:48b-50)
Mária, Jézus édesanyja, tudta, hogy a hit és az engedelmesség kulcsok Isten áldásaihoz, ezért igent mondott Isten életére vonatkozó tervére.

Mint lelkipásztor, szeretném, ha Isten megáldaná az életedet. Szeretném, ha megáldana szellemileg, pénzügyileg, szeretném, ha megáldaná karrieredet, családodat, kapcsolataidat és egészségedet. De ha meg van a saját terved az életedre, elmondanám, hogy akkor az a saját „bizniszed”. Isten nem fogja megáldani a tervedet. Isten nem azért helyezett ide a Földre, hogy magadnak élj. Ennél sokkal nagyobb céllal vagy itt. Ha elfogadod Isten tervét az életedre, azt fogja megáldani.

Mária igent mondott Isten tervére, mert lelkesedett érte. Még akkor is, ha az problémákat okozott neki, ha az emberek félreértették, és rosszal vádolták. Mária bízott Istenben. Tudta, hogy Isten meg fogja áldani, és minden nemzedék emlékezni fog rá, mit tett Isten általa. Tudod, ugyanez igaz a te életedre is. Amit az életeddel kezdesz, arra emlékezni fognak nem csak itt a Földön, hanem az örökkévalóságban is, örökkön örökké. Ahogyan Isten akarata szerint szolgálsz és szeretsz másokat, az örökséget hagy a Földön, és az örökkévalóságban is. „Az én Atyám megbecsüli azt, aki nekem szolgál." (János 12:26)

Mondhatott volna Mária nemet is Isten tervére? Igen. Isten sosem erőlteti rád a tervét, mert azt szeretné, ha te döntenél úgy, hogy szereted őt. Ezért nem bábunak teremtett, hanem szabad akaratot adott. Ezért van az, hogy az emberek nagy többsége nem Isten akarata szerint éli az életét. Inkább saját útjukat járják, nem úgy, mint Mária, aki ezt mondta, „Bármit akarsz velem tenni, a szolgád vagyok. Elfogadom életemre nézve a tervedet.”

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More