2013. február 27., szerda

Isten küldetéssel teremtett

Csak akik odaadják életüket értem és a Jó Hír ügyéért, tudják meg, mi az igazi élet. (Mk 8:35 TLB)
Miért nem érezem teljesnek az életemet? Nagyon sokan felteszik maguknak ezt a kérdést. Nem vagyunk boldogok, nem vagyunk megelégedettek – valójában rosszul érezzük magunkat.

Miért? John Brueggemann szociológus "Gazdag, szabad és boldogtalan" című könyvében elmond egy nagyszerű történetet, mely rámutat az okra. A Mount Everest megmászása olyan kihívás, mely sok embert inspirál, hogy valami nagy dolgot vigyenek végbe az életben. Sokan megpróbálják, annak ellenére, hogy a vállalkozók kb. 10%-ának az életébe kerül. Sok holttest szegélyezi a hegyre vezető utat. Mégis sokan meg akarják mászni, annak ellenére, hogy nincs valódi szociális értéke a teljesítménynek.

Néhány éve egy hegymászó, David Sharp egyértelmű veszélybe került a hegyen. 40 hegymászó ment el mellette az nap, akik látták, hogy szükségben van. Végül meghalt, mert egy hegymászó sem volt hajlandó arra, hogy egyéni célját félretegye, és segítsen neki.

Ezek vagyunk mi. Személyes mozgatórugóink, hogy még több legyen, még többek legyünk, még többet tegyünk, elhomályosítják előttünk azt, ami igazán számít. De Isten nem ilyennek teremtett minket. Az élet nem arról szól, hogy mit csinálsz, kit ismersz, vagy mi a munkád. Az élet a szeretetről szól – szeretni Istent és szeretni az embereket.

Jézus a Mk 8:35-ben azt mondja, csak akik odaadják életüket értem és a Jó Hír ügyéért, tudják meg, mi az igazi élet (TLB). Isten úgy teremtett, hogy nem leszel boldog, míg oda nem adod életedet az ő munkájára. Önmagadnál nagyobb célra lettél teremtve. A Biblia ezt élet-küldetésednek nevezi. A nagyság nem a pozíciódból, fizetésedből vagy a szexből fakad. Nagyságod a szolgálatból fakad. Csak akkor fogod érezni, hogy életednek jelentősége van, ha odaszánod magad.

Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More