2013. február 13., szerda

Változás - saját erőből nem megy

A változás szükségszerű – az élet része. A legtöbb ember szeretne változást az életében. Szeretnék, ha megváltoznának a körülményeik, az emberek, a világ... De az ritkán jut eszünkbe, hogy nekünk magunknak is kellene változni.

Az igazság az, hogy neked magadnak sokkal több közöd van a változáshoz, mint gondolnád. Nem várhatsz más eredményt, ha ugyanúgy teszel dolgokat, mint eddig. Éveken keresztül próbáltam megváltoztatni dolgokat az életemben, de nem ment. Olvastam az igét, és próbálkoztam. Elmentem a gyülekezetbe, hallottam egy üzenetet, és próbálkoztam. Aztán elkezdtem panaszkodni Istennek, hogy milyen keményen próbálkozok, küzdök, hátha megsajnál. Végül elkezdtem hisztiztem, és azt mondtam Istennek, "Istenem, én feladom." A probléma az volt, hogy saját erőből próbálkoztam, de Isten erejére volt szükségem. Meg kellett látnom az igazságot saját magammal és helyzetemmel kapcsolatban, mielőtt Tőle kaphattam volna segítséget és eredményeket láthattam volna.

Hogyan változtathatod meg az életedet?

Rájöttem, hogy akkor fognak megváltozni dolgok az életemben, ha a gondolkodásom megváltozik. Róma 12:2 mondja, "Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg gondolkodásotok megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes."

Hogyan újítsuk meg gondolkodásunkat? Isten Igéjével! Az Ige tele van élettel és a változáshoz szükséges erővel. De ahhoz, hogy győztes keresztyének legyünk, nem elég csak olvasni és elfogadni az Igét. Tanulmányozni kell.

Gondoljunk csak bele! Nem mennénk el olyan orvoshoz, aki nem tanult, ugye? És senkitől sem várjuk el, hogy orvos váljon belőle, tanulás nélkül. Ugyanez áll itt is. Hogy igazán megismerjük Isten szavát, és az igazság megváltoztasson minket, tanulmányoznunk kell. Türelmeseknek, és kitartóaknak kell lennünk. Hálás vagyok Istenek azért, amit már tudok, de nekem több mint harminc évbe került, hogy megszerezzem ezeket az ismereteket. És még ma is, minden nap tanulok.

Miről gondolkozol?

A tanulmányozás része a meditáció – amikor valamit újra és újra átgondolunk, és elmélkedünk rajta. Ha tudsz aggodalmaskodni, akkor meditálni is tudsz. Általában nem bonyolult dolog egész nap egy problémán rágódni, persze ha megengeded magadnak. Nem is tudjuk, mennyire zavaros a gondolkodásunk, míg nem tanulmányozzuk Isten Igéjét, és nem értjük meg, milyeneknek is kellene lennünk. Az Ige olyan, mint egy tükör – megmutatja, milyeneknek kellene lennünk, és milyenek vagyunk. Míg bele nem néztem az Igébe, azt gondoltam, mindenki mással probléma van, kivéve engem. Miről gondolkodtál az utóbbi időben? Állj meg, és gondold át, miről is gondolkodsz. Ha nem az nem jó, változtasd meg. A jó hír, hogy eldöntheted, miről gondolkozol.

Megváltozhatsz. Minden változásnak van alávetve, kivéve Istent. De ne fecséreld többé arra az idődet, hogy ilyeneket mondogatsz, "Sose fog megváltozni az életem. Az anyagi helyzetem már soha nem változik. A házasságom, a gyermekeim soha nem fognak megváltozni." Kezdd el azt mondani, amit az Ige mond, "Minden lehetséges Istennel. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít!" És gondolj jó dolgokra, így nem lesz hely a rossz dolgok számára. Irányíts a gondolataidat – ne engedd, hogy Sátán irányítsa.

Végül, legyél bátor az imádságban. Mondd Istennek, „Szeretném, ha megváltoztatnál. Akarom, hogy használj engem, hogy általam is változzanak dolgok. Hiszem, hogy bármit megváltoztathatsz – engemet, a körülményeimet, a családomat, a házasságomat, anyagi helyzetemet – nincs semmi, amit nem tudnál megváltoztatni. Tudom, hogy a változás nem lesz könnyű, de eltökélt vagyok. Nem fogom engedni, hogy gondolkozásom negatív irányba forduljon.”

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More