2014. január 14., kedd

Elménk a harc színtere

Hadakozásunk fegyverei ugyanis nem fizikai fegyverek (test és vér fegyverei), hanem erősek az Isten kezében erődítmények lerombolására. Ezekkel rombolunk le minden vitatkozást, teóriát, érvelést, és minden büszke, gőgös dolgot, amelyet az Isten igaz ismeretével szemben emeltek, és foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre. (2Kor 10:4-5 AMP)
Gondolkodásunk nagyobb bajt okozhat, mint bármi más, mivel minden szavunk és tettünk gyökere gondolatainkban van.

Ésaiás 55-ben ezt mondja az Úr: "Az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és a ti útjaitok, nem az én útjaim." Isten leírta a gondolatait számunkra a könyvében, a Bibliában. Isten Igéjének fényében meg kell vizsgálnunk saját gondolatainkat, és mindig készen kell lennünk rá, hogy alárendeljük azokat az Ő gondolatainak, tudva, hogy azok a legjobbak.

Pontosan erről van szó 2Kor 10:4-5-ben. Gondos stratégia és ravasz csalás által Sátán megpróbál "erődítményeket" felállítani elménkben. Az erődítmény egy olyan terület, ahol meg vagyunk kötözve helytelen gondolkodás következtében. Vizsgáld meg, mi van az elmédben! Ha nincs összhangban Isten gondolataival (a Bibliával), akkor rombold le, és helyettesítsd Isten gondolataival! Hogy ezt megtehesd, Isten Igéjét eléggé kell ismerned ahhoz, hogy össze tudd vetni saját gondolataidat, Istenével.

Az emberek saját gondolataik hasztalanságában nem csak magukat rombolják, de gyakran a körülöttük levőkre is romboló hatással vannak. Azok pedig, akik Isten igazsága szerint élnek, áldottak, és áldást jelentnek mások számára is.

Az elménk a harc színtere.

Írta: Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More