2014. december 16., kedd

Örülj, bármi is vesz körül

"Semmi felől ne aggódjatok, hanem mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjetek meg neki mindent." (Fil. 4:6 NLT)
Az öröm egy alapvető szükséglet az életben. Öröm nélkül az élet elkedvetlenítő és nyomasztó. Tanulmányok kimutatták, hogy minél több örömünk van, annál produktívabbak vagyunk.

A Filippibeliekhez írt levélben Pál néhány "öröm-építő" elemről beszél, melyek segítségével eloszlathatjuk a csüggedést és depressziót.

Ne szomorkodj a múlt hibái miatt
Pál azt mondja, hogy ha szeretnéd élvezni az életet, akkor néhány dologtól meg kell szabadulnod, mert csak kifárasztanak, és leterhelnek. A Bibliai azt mondja, felejtsd el a múlt botlásait, mert Isten is ezt teszi: megbocsátja hibáinkat, ha megvalljuk azokat. Az öröm kezdete, ha elengedjük a múltat. A Fil 3:13 mondja: "Egyet teszek: ami mögöttem van, elfelejtem, és mindent megteszek, hogy elérjem, ami előttem van." (GN)

Ne aggódj a holnap miatt
Ha a mát akarod élvezni, ne aggódj a holnap miatt. Az aggodalom, kétségtelen a legnagyobb "öröm-rabló". Nem lehetsz örömteli, ha állandóan aggodalmaskodsz. "Semmi felől ne aggódjatok, hanem mindenért imádkozzatok. Mondjátok el Istennek, mire van szükségetek, és köszönjetek meg Neki mindent!" (Fil 4:6 NLT) – ez Pál ellenszere. Vagy aggódsz, vagy imádkozol.

Vesd alá magad Isten céljainak
Ha csak sodródsz, ha nem tudod honnan jössz, és hová mész, vagy hogy miért vagy itt, akkor természetesen nem lesz semmi örömöd az életben. Mindnyájunknak szüksége van egy önmagunknál nagyobb célra, amiért élhetünk. Ez az, ami örömöt okoz. Ha csak önmagadért élsz, az nem ad örömöt.

Amikor Pál, szó szerint, mindent elveszített, volt valami, amit nem tudtak elvenni tőle – az életcélját. A Fil 1:21-ben ezt mondja: "Számomra az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (NIV) Ha egy örömteli életet szeretnél, összhangba kell kerülnöd azzal az életcéllal, amit Isten neked szánt. Ha elkezdesz élni azért a célért, amire teremtettél, akkor értelmet nyer életed, és sokkal könnyebben rátalálsz az örömre.

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More