2014. december 21., vasárnap

Oszd meg megváltásod örömét

Újjá teremtett minket Krisztus Jézusban, hogy megtegyük azokat a jó cselekedeteket, melyeket régen eltervezett a számunkra. (Efézus 2:10b NLT)

Ha szeretnéd visszakapni az örömöd,
  1. ismerd el, hogy elvesztetted, 
  2. keresd meg az okát, aztán 
  3. javítsd ki amit elrontottál, és 
  4. legyen egy hálás magatartásod.

Van még három lépés, mely segít helyreállítani az örömöd.

Először is, minden nap tölts időt Istennel! Talán nehéz elképzelni, hogy Isten időt akar veled tölteni. Sok dolga lehet, nemde? De az Igében egész végig hív minket Isten, hogy jöjjünk az ő jelenlétébe. Öröm van abban, hogy Istennel naponta csendes időt töltünk, mert így megtanuljuk meghallani a hangját, és rájövünk, mi a terve az életünkkel. Minél több időt töltesz Istennel, annál inkább elmélyül Vele való barátságod.

Másodszor, meg kell találnod a módját, hogy viszonozz valamit Istennek! A Biblia az Ef 2:10-ben ezt mondja: Újjá teremtett minket Krisztus Jézusban, hogy megtegyük azokat a jó cselekedeteket, melyeket régen eltervezett a számunkra. (NLT) Nehézségek közt nagyon könnyen válhatunk én-központúvá. De az az igazság, minél inkább magad körül forogsz, annál inkább elveszíted az örömöd.

Szerte a világban utazok, és sok elzárt országban jártam, ahol üldözik a Krisztusban hívőket. Tudod, mit vettem észre? Az üldözött keresztyének a legboldogabb emberek a földön. Miért? Mert nekik jelent valamit a hit. Nem veszik félvállról a keresztyénséget. A jog, hogy Istent imádhatják, és a Krisztusban való szabadság jelent nekik valamit. És sokkal boldogabbak.

Meg kell találnod a viszonzás módját. Ha leveszed önmagadról a tekinteted, az örömöd visszatér.

Végül, hogy helyreálljon az örömöd, valakinek beszélned kell Jézusról. Semmi sem fogja gyorsabban visszaadni az örömödet, mint ha elkezdesz azon munkálkodni, hogy valakit üdvösségre segíts. A Biblia azt mondja, hogy valahányszor valaki elfogadja az Urat, a Mennyben nagy ünneplést csapnak. Tudtad ezt? A Lukács 15:7 mondja: Nagy öröm van a mennyben egy megtérő bűnös felett, akinek megváltozik a szíve és élete. (NCV) Azon a napon, amikor döntöttél, nagy ünneplést csaptak a mennyben miattad. És azon a napon, mikor valakit az Úrhoz vezetsz, a te szívedben is nagy ünnep lesz. Az öröm visszatér, ha megosztod mással.

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More