2014. december 17., szerda

Találd meg elveszett örömöd

"Isten Királysága nem arról szól, hogy mit eszünk vagy mit iszunk, hanem arról hogy megéljük a jóságot, a békességet és a Szent Szellemben való örömöt." (NLT)
Mi az, amit a legkönnyebb elvesztesz? A szemüvegedet? Kulcsaidat? Az eszedet?

A legkönnyebben az örömünket veszítjük el. Az öröm elveszíthető egy telefonhívással, egy emaillel, egy levéllel vagy beszélgetéssel. Nézel egy TV reklámot és elillan az örömöd. A világon a legkönnyebben az örömünket veszítjük el.

Isten elszomorodik, ha látja, hogy gyermekei nincsenek tele örömmel. A házsártos keresztyének rossz bizonyságok. Mintha ecetbe merítkeztek volna be, úgy néznek ki, mert sose mosolyognak. És ez elszomorítja Istent.

Miért? Mert Isten azt akarja, hogy az arcunkkal tanúskodjunk.

A Biblia azt mondja, hogy a keresztyén élet három szóban összefoglalható: jóság, békesség és öröm. A Róma 14:17-ben azt olvassuk, "Isten Királysága nem arról szól, hogy mit eszünk vagy mit iszunk, hanem arról hogy megéljük a jóságot, a békességet és a Szent Szellemben való örömöt." (NLT)

A valóság mégis az, hogy nagyon könnyen elveszíthetjük az örömünket, s ennek ezeregy módja lehet. Ezeregy öröm-ölő van az életben, ami megrabolhat, s eljuthatunk arra a pontra, ahol Jeremiás, Isten egyik prófétája is volt, amikor a Siralmak 5:15-ben ezt mondja: "Nem maradt öröm a szívünkben." (GW)

Nem tudom, hogy mi van veled ma, de ha úgy érzed, hogy elvesztetted azt a "szikrát", és már nem vagy olyan közel Istenhez, mint régen, mint robot éled az életed, tudd meg, hogy egész könnyen visszaszerezhető az öröm!

Hogyan?

Az első lépés, hogy beismerd, hogy elvesztetted.

Egyszerűen tekintsd át az elmúlt időszakot, és tegyél fel magadnak néhány kérdést! Voltam már közelebb is Istenhez? Volt már életemben olyan időszak, amikor több örömöm volt az Úrban, mint most?

Most van itt az ideje, hogy változtass. De azzal kell kezdened, hogy elismered, hogy valamit elvesztettél, ami a múltban megvolt. Istent is megkérdezheted efelől; Ő arra vár, hogy segíthessen. A Zsolt 51:12-ben Dávid így imádkozik: "Állítsd bennem helyre a megváltás örömét." (NIV)

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More