2014. december 15., hétfő

Élvezd az életet

“Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki bőségesen megad nekünk mindent az élvezetünkre.” (1Tim. 6:17 NIV)

Talán épp most egy stresszes időszakban vagy, de Isten azt szeretné, hogy élvezd az életet.

Mint keresztyén, élvezheted az életet, mert tiszta a lelkiismereted. Élvezheted az életet, mert biztos lehetsz Isten szeretetében. Lehetsz vidám, és nevethetsz a gyülekezetben. Élvezhetsz olyan barátságokat, amiben nem manipulálnak, mert a barátaid is Jézushoz hasonlóvá akarnak válni, és ez azt jelenti, hogy igyekszenek figyelembe venni mások érdekeit.

Sajnos sokan nem akarják Istent az életükbe engedni, mert attól félnek, hogy azt fogja majd kérni, hogy minden vidámságot adjanak fel. Azt gondolják, hogy kereszténnyé lenni annyi, mint kitenni a táblát, hogy “a buli végetért”, és ha valaki “szellemi”, akkor egyben boldogtalan is.

Az emberek kétségbeesetten keresik a szórakozást és jókedvet, de ez egy “veszteséges üzlet”. Egyre több időt, pénzt, energiát fektetnek be, de egyre kevesebb öröm térül vissza. És azt kérdezik, “Egyáltalán találhatunk valahol örömet?”

Az igazság az, hogy Isten “bőségesen megad nekünk mindent az élvezetünkre.” (1.Tim. 6:17b NIV). Isten azt akarja, hogy élvezd az életet!
 
Írta: Rick Warren

 

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More