2015. április 20., hétfő

Isten figyeli, hogyan használod adottságaidat

"Lakóhelyéből rátekint a föld minden lakójára. Ő formálta mindnyájuk szívét, ezért most figyeli minden tettüket." (Zsolt. 33:14-15 MSG)
Isten egyedi módon alkotott, bizonyos talentumokkal áldott meg, és figyeli, hogyan használod mindazt, amid van. Lelki ajándékaidat, szívedet, képességeidet, személyiségedet és tapasztalataidat önmagad, vagy Isten szolgálatába állítod? Önmagadnak élsz, vagy a világ javára használod adottságaidat?

A Zsolt. 33:14-15 ezt mondja: Lakóhelyéből rátekint a Föld minden lakójára. Ő formálta mindnyájuk szívét, ezért most figyeli minden tettüket. (MSG) Gondoltál, már arra, hogy Isten életed minden egyes pillanatát figyeli? Életednek nincs olyan pillanata, mikor Isten nem figyelne. Ő sose mondja, hogy "Unlak már. Ez nem fontos. Csatornát váltok." Isten azt mondja, "Mielőtt megszülettél, már gondoltam rád. Egy pillanatra sem vettem le rólad a szemem."

Egy nap, mikor itt a Földön véget ér az életed, és elkezdődik az örökkévalóság, meg kell állnod Isten előtt, és számot kell adnod arról, hogyan használtad mindazt, amit tőle kaptál – a lehetőségeket, kapcsolataidat, tudásodat, talentumaidat... Hogyan használtad a tőle kapott dolgokat? Felfogod mennyire komoly ez? Az Ézsaiás 44:21 ezt mondja: "Gondold meg, Jákób, mindezeket, mert te, Izráel, az én szolgám vagy! Én formáltalak, az én szolgám vagy te, Izráel, nem feledkezem meg rólad!"

Az élet felkészülés az örökkévalóságra. Egy teszt. Az adottságaid fontosak, mert amennyire hűséges vagy most mindazon amit Istentől kaptál, meghatározza, hogy mennyit fog rád bízni az örökkévalóságban. A Biblia nagyon világosan tanítja, hogy ahogy bántál mindazzal, amit itt a Földön kaptál, az meghatározza szerepedet és jutalmadat a mennyben. Ha hűséges vagy, és amit csak lehet, kihozol ajándékaidból, Isten még többet fog rád bízni. De ha nem használod, amit Istentől kaptál, az tragikus veszteséggé válik az örökkévalóságban.

Jézus mondta: "Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?" (Lk. 16:10-12)

Írta: Rick Warren



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More