2011. február 23., szerda

Kapcsolatok I.

Hit az igazi kapcsolatban, amikor csalódott vagy

írta: Tom Holladay, a Saddleback gyülekezet tanítója, a „The Relationship Principles of Jesus” c. könyv szerzője

"Legyetek türelmesek egymással, engedjétek el egymás hibáit szeretetből." (Ef 4,2)

Minden más magasságnál és mélységnél nagyobb a kapcsolatokban megélt magasság és mélység. Egymással kapcsolatban néha perceken belül megélhetünk „öröm-magasságokat” és „csalódás-mélypontokat”.

Amikor küszködsz a másik hiányosságai miatt, menj Istenhez csalódásaiddal.

Azért élünk át csalódásokat a kapcsolatokban, mert egyikőnk sem tökéletes. Egy idealisztikus kép él bennünk a szerelemről, a kapcsolatokról, a házasságról, és amikor a valóság nem felel meg ennek a képnek, csalódottnak érezzük magunkat.

Soha nem fogjuk megélni a tökéletes esküvőt, a tökéletes házasságot, vagy a tökéletes családot, mert tökéletlen, bűnös emberek vagyunk. Irreális az az elképzelés, hogy két bűnös ember kapcsolata tökéletes legyen. Változtatnunk kell az elvárásainkon.

Gyakori kapcsolati csalódásainknak az egyik oka az, hogy a másik embertől várjuk el azoknak a szükségeinknek a betöltését, amit csak Isten tud betölteni. Senki nem tudja neked megígérni, hogy mindig veled lesz, és soha nem fogsz csalódni benne. Ezeknek az ígéreteknek csak Isten tud megfelelni. Ő ezt mondja, „Veled leszek; el nem hagylak téged, sem el nem maradok tőled” (Józs 1,5).

A Mennyben már nem lesz több csalódás és fájdalom. Addig pedig eldöntheted, hogy szeretetben fogsz járni. Amint 1Kor 13,7 mondja, „A szeretet soha nem adja fel, soha nem veszti el a hitet, mindig remél és kitart minden körülmények közt.” (NLT)

Forrás: http://profile.purposedriven.com/dailyhope/post.html

Az üzenet második része olvasható [itt].

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More