2011. március 5., szombat

Kapcsolatok II.

Ha Istenben bízol, van remény a jó kapcsolatra

írta: Tom Holladay, a Saddleback gyülekezet tanítója, a „The Relationship Principles of Jesus” c. könyv szerzője

„Bízzatok Istenben mindenkor. Mondjátok el neki minden problémátokat, mert Isten a mi oltalmunk.” Zsolt 62,8 (NCV)

Mit kezdesz a kapcsolatokban jelentkező csalódás-érzésekkel? Nem nyomhatod el őket, mert valahol máshol, előbb-utóbb felbukkannak. Istenben kell bíznod és neki kell elmondanod minden problémádat, mert ő a védelmeződ.

Mondd el neki, hogy mérges és csalódott vagy, vagy azt, hogy nem érzel semmit. Amikor semmit nem érzel, amikor úgy érzed, hogy elvesztetted a szereteted, menj oda Istenhez, és mondd el neki – aztán bízz Benne. Zsid 10,23 mondja: „Bízhatunk Istenben, hogy megteszi azt, amit ígért” (NCV). És Ő azt ígéri, hogy kiönti a szeretetét a szívünkbe.

A szeretet érzés, de ugyanakkor cselekedet is. Amikor elveszted valaki iránt a szeretet érzését, menj előre a szeretet cselekedeteivel, és ez segíteni fog, hogy visszanyerd a szeretet érzését is. Nem képmutatás ez? Nem, az ember egyszerűen így működik. Néha mindnyájan elveszítjük a szeretet érzését. Ez általában akkor történik meg, amikor úgy döntünk, hogy együtt élünk egy problémával, ahelyett, hogy beszélnénk róla, vagy nyíltan szembenéznénk vele.

Kezdd azzal, hogy elmondod Istennek a problémával kapcsolatos érzéseidet. Ezután ő megadhatja neked az erőt ahhoz, hogy beszélni tudj róla az érintettel. Így Isten elkezdheti helyreállítani a szeretet érzését az adott személy felé. Megteszi azt, amit Sir. 5,21-ben olvasunk: „Téríts vissza Uram magadhoz és visszatérünk! Ez az egyetlen reményünk! Add vissza régi örömünket!” (LB).

Imádkozok érted. Lehet hogy férj, vagy feleség vagy, akinek egy csalódást vagy félreértést kell elengednie; vagy talán el kell fogadnod, hogy egy közeli barátoddal nagyon különböztök. Imádkozok, hogy Isten adja vissza az örömödet. De ez egy folyamat, mely azzal kezdődik, hogy eldöntöd, hogy Istenben bízol, és elmondod neki az érzéseidet.

Forrás: http://profile.purposedriven.com/dailyhope/post.html?contentid=5886

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More