2011. június 8., szerda

És megépül a hited

"Veled van Istened, az Úr, ő erős és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked." (Zof. 3:17)

A lehetetlennel nézel szembe? Gyengül a hited? Neked üzenem: a hit ereje mennyei Atyánk szeretetének egyre mélyebb kijelentéséből fakad.

A fent idézett hely egy gyönyörű bizonyítéka Isten rendíthetetlen szeretetének, amit népe felé mutat. Amit ez az Igervers az eredetiben kifejez, az így foglalható össze: "Isten dalra fakadva ujjong és ünnepel az irántunk érzett változtathatatlan szeretetében".

A héber szövegben használt kifejezés azt is magában foglalja, hogy Isten számára egyáltalán nem kérdéses a szeretete felénk. Más szavakkal, örökre biztosította, és bebetonozta a szeretetét, és soha nem fogja azt elvenni tőlünk. Sőt, akkora elégedettséggel tölti el a szeretete, amit felénk tanusít, hogy még énekel is róla.

El tudod ezt képzelni? Ez Isten irántad érzett szeretetének mennyei megnyilvánulása. John Owen így értelmezi ezt a részt: "Isten ugrándozik örömében".

Mi több, Pál írása szerint minden, ami a szent renden kívül való – minden hitetlenség és megtévesztettség – megváltozik Isten szeretetének megjelenésével. "Amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete". (Tit. 3:4)

Az ezt megelőző versben Pál azt mondja, hogy "valamikor mi is esztelenek, engedetlenek, tévelygők voltunk". (Tit. 3:3) Más szavakkal "semmi sem volt rendjén. A hitünk erőtlen és vesztes volt. De akkor megjelent az Isten szeretete és kedvessége, amit Krisztus által bőséggel árasztott ránk az Atya."

Amikor Pál azt írja, hogy Isten szeretete "megjelent", egy olyan szótőről származó görög szót használ, aminek a jelentése "egymásra fektet, felülír". Röviden, Isten ránk tekintett, küzdelmeinkre, félelmeinkre és kételyeinkre, és felülírta őket: "A szeretetem megszabadít téged. Nyugodj meg és leld örömed szeretetemben!"

Ma is hálás vagyon Istennek azért a napért, amikor az Ő szeretete "megjelent" nekem. Nincsen olyan hit, ami megállná a lehetetlen helyzetek próbáját, hacsak mindent – minden problémát, minden nyomorúságot – az Atya szerető gondoskodására nem bízunk. Amikor a helyzetem a lehető legrosszabb, egyszerű hittel kell Istenben bíznom.

Írta: David Wilkerson, a Times Square Church alapító és vezető pásztora, a Teen Challenge és a World Challenge szolgálatok alapítója, a Kés és kereszt, és hasonló, nagy hatású művek szerzője volt.
Forrás: World Challenge : David Wilkerson Today : Greetings in the wonderful name of the Lord

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More