2011. június 15., szerda

A legmagasabb pozíció


"Hanem a ki a nagyobb közöttetek, legyen a ti szolgátok. Mert a ki magát felmagasztalja, megaláztatik; és a ki magát megalázza, felmagasztaltatik." (Máté 23:11-12)

Jézus azért tudta megmosni tanítványai lábát, mert szabad volt. Csak aki valóban szabad, és stabil, az tud elvégezni szolgai feladatokat úgy, hogy közben nem érzi magát jelentéktelennek.

Önértékelésünk nagyban függ attól, hogy mit teszünk, és ez nagyon megnehezíti számunkra, hogy élvezzük a szolgálatot. Mások szolgálatát általában nem tekintjük magas pozíciónak, Jézus mégis azt mondja, hogy valamennyi között ez a legmagasabb. Azok, akik felé szolgálunk, felszabadulnak a szeretetre. A szolgálat a leggyűlölködőbb személyt is lefegyverzi.

Érdekes látni egy személy meglepettségét, amikor rájön, hogy szeretet-szolgálatban részesült. Amikor valaki tudja jól, hogy rosszat tett nekünk, és mi azt jóval viszonozzuk, az lebontja a falakat, melyeket maga köré épített. Előbb vagy utóbb elkezd bízni bennünk, és megtanulja tőlünk, mi az igaz szeretet. Ez a mások felé végzett szolgálatnak a célja: bemutatni nekik azt a szeretetet, melyet Isten mutatott felénk, hogy ők is részesülhessenek benne, és aztán továbbadják azt.

Írta: Joyce Meyer, világszerte ismert tanító, számos könyv szerzője.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More