2011. június 28., kedd

Vezetés II.

Kérj helyes hozzáállással!


„Ha tudni akarjátok, hogy Isten mit vár Isten tőletek, kérdezzétek meg tőle… de ha nem hittel kéritek, ne várjatok választ.” Jakab 1:5-6 (LB)

Isten szeretne vezetni téged az életben, de két feltételnek meg kell felelned. A megfelelő személyt kell kérdezned: Istent; és a megfelelő hozzáállással: hittel. Hittel kell várni a választ.

Kértél már Istentől valamit úgy, hogy nem is vártad, hogy megkapod? Ezért nem kaptad meg.

Isten a hitünk szerint munkálkodik az életünkben. Sokszor mondjuk, hogy "Uram, kérlek, vezess!", aztán odébb állunk, és nem várunk a vezetésre. Rögtön dolgozni akarunk. Ezt mondjuk: "Istenem, adj nekem bölcsességet! Segíts jó döntéseket hozni." De igazából nem várjuk el, hogy megtegye. Azt gondoljuk, hogy minden tőlünk függ.

Isten megígérte, hogy ad bölcsességet, ha kérünk tőle. A bölcsesség azt jelenti, hogy az életet Isten szemszögéből szemléljük. A bölcsesség az a képesség, hogy úgy hozunk döntést, ahogy Isten.

Gondold át: Isten sosem hoz rossz döntést. Ő sosem hibázik. Azt mondja, hogy ha Benne bízunk, és Rá hallgatunk, akkor vezetni fog. De hittel kell kérnünk.

Írta: Rick Warren, a Saddleback Church alapító és vezető pásztora és a Céltudatos Élet bestseller szerzője.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More