2012. március 14., szerda

A félelemtől a megbocsátásig

A múlttal való szembenézés szabadságot hozott

Negyvenöt éves lehettem, és még mindig szenvedtem a gyerekkoromban elszenvedett fájdalmas bántalmazástól, amikor félreérthetetlen ösztönzést éreztem arra, hogy konfrontálódjak az apámmal. Isten megmutatta, hogy a félelem megtörésének egyetlen módja, ha szembenézek a bántalmazómmal. Rendkívül nehéz volt ezt megtennem, mivel tudtam, hogy újra dühös lesz rám – és így is történt. De megtettem, amire Isten indított, és ez segített, hogy felszabaduljak. Mindig meg kell tennünk a mi részünket, amire Isten kér, függetlenül attól, hogy a másik hogyan fog reagálni.

Mivel egy mérges ember diktált nekem éveken át, én is mérges voltam, és haragomnak szabad folyást is engedtem a szavaimban és a magatartásomban. Amikor a dolgok nem úgy alakultak, ahogy én akartam, gyakran dühös voltam. De nem volt igazam, és egy isteni konfrontációra volt szükségem. Férjemnek, Dave-nek az egyik legnagyobb jótéteménye felém az volt, hogy nem engedte, hogy a haragom őt is boldogtalanná tegye. Hiszem, hogy az egyik legjobb dolog, amit egy dühös emberrel tehetsz, hogy megmutatod neki : létezik jobb életvitel, jobb magatartás.

Légy példája a sértett embereknek!

Mivel soha nem éltem stabil légkörben, nem is tudtam, hogy milyen az. Dave volt számomra a stabilitás példája, és ez rendkívül fontos volt. Ha csak annyit mondott volna, hogy ne légy dühös, és a haragomra haraggal reagált volna, azt hiszem, soha nem változtam volna meg. Ahogy mondani szokta, "kettő rosszból nem lesz egy jó."

Isten Igéje szerint a haragra nem szabad haraggal válaszolnunk, sem a gonoszságra gonoszsággal, vagy a bántásra bántással. Ahogyan az 1Péter 3:9 mondja, Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a sértésért sértéssel [szidalommal, gyalázkodással], hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást [imádkozzatok jólétükért, boldogságukért, védelmükért és őszintén sajnáljátok és szeressétek őket], hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek [Istentől – hogy áldást kapjatok mint örökösök, ami jólétet, boldogságot és védelmet hoz]. (AMP)

Nagyon is tudatában vagyok annak, hogy sokkal nehezebb ezt megtenni, mint olvasni róla; de bármire is kér Isten, megadja hozzá az erőt, ha készek vagyunk az engedelmességre. Istennek minden problémádra megvan a megoldása, és az Ő terve mindig működik, ha együtt dolgozol Vele. Teljes szívemből hiszem, hogy Dave példája volt az, ami engem változásra sarkallt. Határozott volt velem, de sosem hagyta, hogy ellopjam az örömét. Megmondta, hogyha boldogtalan akarok lenni, az az én döntésem, de ő, tőlem függetlenül, boldog lesz. Hosszú időn keresztül következetes volt, és én végül rájöttem, hogy sok minden kimarad így az életemből, és változnom kell.

Senki sem tud megváltozni, csak akkor, ha akar. Ha te akarsz másokat megváltoztatni, az csak frusztrációhoz vezet. Csak Isten tud valakit megváltoztatni. Belülről kezdi a munkát, és kifelé halad, és mindezt a saját időzítése szerint teszi. Úgyhogy imádkozz azokért akik küzdenek a haraggal, hogy Isten dolgozzon az életükben, és légy számukra a békesség és a stabilitás példája!

Ne engedd, hogy a sérült emberek boldogtalanná tegyenek!

©2005-2012 ~Sytrus
Amikor azt mondom a konferenciákon, hogy nem szabad megengednünk, hogy mások magatartása határozza meg az örömünk mértékét, mindig erőteljes reakciót kapok. Látom az arcokon, hogy vannak, akik ezt teszik, és tudatában sincsenek, hogy van más választás is.

Lehetünk vidámak akkor is, amikor a körülöttünk levő emberek mérgesek és boldogtalanok? Igen, lehetünk, ha elhatározzuk! Szeretném ismét hangsúlyozni, hogy hiszem, hogy ez a legjobb, amit egy mérges emberért tehetünk. Csak tanúsíts higgadt örömöt a jelenlétükben! Biztosítsd őket afelől, hogy szereted őket és szeretnéd, ha jól éreznék magukat, de azt nem engeded, hogy az ő döntésük határozza meg életminőségedet! Más szóval ne függj a másik viselkedésétől!

Légy Isten partnere az útkészítésben!

Ne add fel a reményt az életedben levő a dühös emberekkel kapcsolatban. Nyilván van a múltjukban egy megkötözöttség, sérelem, vagy valami negatív, ami a haragjukat okozza. Imádkozz, és ne is hagyd abba az imát értük, hogy meglássák az igazságot, és elkezdjenek járni a világosságban!

A Máté 7:7 azt mondja: Kérjetek [folyamatosan], és adatik nektek, keressetek [folyamatosan], és találtok, zörgessetek [folyamatosan], és megnyittatik nektek.(AMP)

Megdöbbentő változásokat láttam emberek életében az ima erejének köszönhetően. Őszinte imáink ajtót nyitnak Isten előtt, hogy munkálkodhasson az életükben. Isten szereti ezeket az embereket, és megvan a módszere arra, hogy megváltoztassa őket.

Hiszek abban, hogy amikor mi imádkozunk, Isten dolgozik! Néha azonnal választ kapunk, máskor egy életen át imádkozunk. Légy odaszánt és ne hagyd abba az imát és a hálaadást, mert Isten munkálkodik, még ha most nem is látod az eredményt!

Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More