2012. április 24., kedd

Emlékezz Józsefre

"De elküldött előttük egy embert, a rabszolgának eladott Józsefet. Lábát bilincsbe szorították, őt magát vasra verték, míg jóslata be nem teljesedett, és az Úr szava igazolta őt." (Zsolt.105:17-19)
A Zsolt. 105:17-19-ben Józsefről, és a testvérei részéről elszenvedett igazságtalan bánásmódról olvasunk. Eladták rabszolgának, apjuknak pedig azt mondták, hogy egy vadállat ölte meg őt. Közben Józsefet egy gazdag ember, Potifár vásárolta meg, aki rabszolgaként alkalmazta a házában. Isten kedvessé tette Józsefet, bárhová is ment, és hamarosan gazdája jóindulatát is elnyerte.


©2005-2012 ~SpellbinderImages
József egyre inkább emelkedett, míg egy igazságtalanság nem történt. Potifár felesége megpróbálta őt elcsábítani, de mivel becsületes ember volt, kitért előle. Az asszony azt hazudta a férjének, hogy József megtámadta őt, így József olyan dologért került börtönbe, amit el sem követett. József, míg a börtönben volt, másokon próbált segíteni. Soha nem panaszkodott, és mivel helyes magaviselete volt a szenvedésben, Isten végül megszabadította és előléptette. Olyan nagy hatalmat kapott, hogy az egész országban, egyedül csak a fáraó állt felette.

Isten a testvéreivel való kapcsolatában is igazolta őt, amikor az éhség idején Józsefet kellett felkeresniük élelemért. József ismét Isten szerinti magatartást tanúsított azzal, hogy nem bánt velük keményen, habár megérdemelték volna. Azt mondta nekik, hogy habár ők "gonoszt gondoltak ellene, Isten azt jóra fordította", és hogy nem az ő kezében, hanem Isten kezében vannak, ezért nincs joga mást tenni, mint megáldani őket. (lásd: 1Móz. 37-45) Mi is hasonló eredményeket várhatunk, ha pozitív, megbocsátó magaviseletet tanúsítunk, és türelmesek vagyunk a szenvedések idején.

Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More