2013. március 5., kedd

A hit cselekvő

"Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, meztelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, és azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna?"(Jakab 2:15-16)
A hit több az érzésnél. Sokan összekeverik az érzéseket a hittel. Elmennek a gyülekezetbe, ahol érzelmileg érintést, inspirációt kapnak, és fellelkesednek. De ez nem jelenti azt, hogy hitben járnak. A Biblia azt mondja, hogy a hit olyan valami, amit teszünk, nem csak érzünk. Más szóval a hit nem csupán érzelmesség.

Tegyük fel, megyek az utcán, és látok egy hajléktalan, nincstelen embert. Látom, hogy éhezik, fázik, nincs rendes ruhája és otthona. Vajon nagy hitre vallana, ha odamennék, és ezt mondanám, "Fel a fejjel pajtás! Ne aggódj, légy boldog! Érezd jól magad! Mosolyogj!" Ehhez nincs szükség nagy hitre. A hitben együttérzés van. A hit ezt mondja, "Bármit megteszek, amit tudok, hogy segítsek rajtad." Az Újszövetségben végig arról számolnak be a tanúk, hogy Jézus könyörületességre indult az emberek felé. Jézus megmutatta, hogy a hit gyakorlati. Amikor látunk egy szükséget, valamit teszünk. Nem csupán odavetjük, "Imádkozni fogok érted." A Biblia azt mondja, hogy a hitünket a cselekedeteinkkel mutatjuk meg.

A világ önmagával van elfoglalva. De minél inkább odaszánod az életed, annál inkább el tudsz feledkezni magadról. Minél inkább elkezdesz önzetlen szeretettel szolgálni másokat, és minél inkább megáldod őket az időddel, tálentumaiddal, annál inkább növekszik a hited.

Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More