2013. március 13., szerda

A Biblia tudományosan megbízható

Dicsérjétek őt egeknek egei, és ti vizek, a melyek az ég felett vagytok! Dicsérjék ők az Úrnak nevét, mert parancsolt és előállottak ők. Örök időre állította fel őket; törvényt szabott és nem tér el attól. (Zsolt 148:4-6)
Lehet, hogy már hallottál olyan véleményt, hogy a Biblia tudományosan nem megbízható. Ez nem igaz. Aki ilyet állít, az vagy soha nem tanulmányozta a Bibliát, vagy soha nem tanulmányozta a tudományt. Isten állította fel a természet törvényeit, és biztosította, hogy a szava ne legyen ellentétben ezekkel a törvényekkel. Johannes Kepler, a híres matematikus és csillagász, mondta, "A tudomány Isten gondolatainak az Isten-után-gondolása." Más szavakkal, Isten állította fel a természet törvényeit, mi pedig felfedezzük őket.

A Biblia nem tudományos tankönyvnek íródott. Ha rakétát akarsz gyártani, nem a Bibliát fogod tanulmányozni. A Biblia nem használ tudományos nyelvezetet. De a Biblia soha nem állít a tudománnyal ellentétes dolgot! Az 1600 év alatt, amíg a Biblia íródott, soha nem mondott semmit, ami nem egyezne meg a tudománnyal. Igazából a tudomány előtt jár!

Például:
  • Több ezer éven át azt emberek azt hitték, hogy a Föld lapos. De Isten 2600 évvel ezelőtt azt mondta, hogy Isten trónol a Földgolyó felett (Ézsaiás 40:22).
  • Több ezer éven át azt emberek azt hitték, hogy a Földet valami tartja. A hinduk azt hitték, hogy elefántok, a görögök azt hitték, hogy Atlas, az egyiptomiak pedig azt hitték, hogy öt oszlop tartja. A Biblia nem beszél arról, hogy bármi is tartaná a Földet.
  • Több ezer éven át az emberek azt hitték, hogy a csillagok száma véges. De Jeremiás 33:22 azt mondja, hogy a csillagok megszámlálhatatlanok.

1861-ben megjelent egy híres könyv 51 megdönthetetlen bizonyíték, hogy a Biblia tudományosan megbízhatatlan címmel. Ma egy tudóst sem találsz a földön, aki egyetértene azzal az 51 megdönthetetlen bizonyítékkal. Azóta a tudomány mindegyiket megcáfolta.

A Biblia ezt mondja, "Dicsérjétek őt egeknek egei, és ti vizek, a melyek az ég felett vagytok! Dicsérjék ők az Úrnak nevét, mert parancsolt és előállottak ők. Örök időre állította fel őket; törvényt szabott és nem tér el attól." (Zsolt 148:4-6)

Nem úgy van az, hogy például a termodinamika második törvénye ma működik, holnap nem. Mindig működik, mert valós, és Isten állította fel. Az igazság nem változik.

Írta: Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More