2013. március 28., csütörtök

A Biblia mindent túlél


Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak (Máté 24:35)

A történelem legmegvetettebb, legkigúnyoltabb, legtagadottabb, leginkább nagyító alá vett, és legvitatottabb könyve a Biblia. A Bibliát évszázadokon át támadták – az elképzelhető összes kritikát megkapta. Mégis, a Biblia a világ legolvasottabb, legtöbb kiadást megélt, legtöbb nyelvre lefordított könyve. És a mi a legfontosabb, még ma is megváltoztatja azok életét, akik tanításait alkalmazzák. Az egyik ok, amiért hiszem, hogy a Biblia Isten szava, hogy a történelem során olyan sok támadást túlélt.

A sok támadás ellenére, ma a Biblia, a kultúra egyedülálló, legnagyszerűbb forrása. Egyedülálló, legkiemelkedőbb forrása a zenének, a művészetnek, az építészetnek. Ha a Bibliát kivennénk a kultúrából, akkor az elmúlt 2000 év legjelentősebb zenei, művészeti, és építészeti alkotásainak nagy részét rombolnánk le. Még az angol nyelv nagy része is a King James Bibliából eredeztethető.

Az elmúlt 2000 év ádáz támadása ellenére, a Biblia a legnépszerűbb könyv. Jézus a Máté 24:35-ben mondja, „Az ég és a föld elmúlnak, de az én beszédeim semmiképpen el nem múlnak”. Az egyetlen dolog, ami fennmarad a Földön, az Isten Igéje, mert az igazság örök. Minden más megég.

Voltaire, a híres francia filozófus, briliáns ateista volt. Számos, Bibliát lejárató, röpiratot írt. Egyszer egy nagyon bátor kijelentést tett: „Száz év múlva a Biblia elfelejtett könyv lesz.” Mára mindenki elfelejtette ezt a kijelentést, de a Bibliát nem! Miután, közel száz éve, Voltaire meghalt, házát a Francia Biblia Társulat könyvraktárnak használta. Házában árusították a Bibliát! Ma múzeumként működik. Az emberek elfelejtették Voltaire-t. A Bibliát senki nem felejti.

Nem számít milyen nagy támadás éri, a Biblia mindent túlél, és mindent túl fog élni a jövőben is. Ebben biztos lehetsz!

Írta: Rick Warren

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More