2013. október 24., csütörtök

Mark Hall: Filippi-levél #8

Ezekben a hetekben arra hívunk, kedves Olvasó, hogy együtt merüljünk bele egy kicsit a Filippi-levél tanulmányozásába. Hetente egy-két rövid elmélkedést teszünk közzé, miközben együtt olvassuk a levelet.

A Bibliatanulmányokat Mark Hall, a Stockbridge-i, Georgia-beli Eagle's Landing Első Baptista Gyülekezet ifjúsági pásztora, a Casting Crowns együttes frontembere tartja. A tanulmány rövid, 4-6 perces videók sorából áll. Mindenkinek ajánljuk, aki szeretné egyszerűen, érthetően megragadni a Biblia üzenetét.

A videókhoz magyar nyelvű átirat készült, amit a videó alatt találhatsz meg. Ajánljuk azonban a videó megtekintését is, amihez a magyar nyelvű felirat szintén rendelkezésre áll.

A tanulmányban használt Igeversek (egyéb jelzés hiányában) a Magyar Bibliatársulat új fordítású Bibliájából (UFO) származnak.

Számunkra tanulságos volt a tanulmány, motiváló volt vele dolgozni. Kívánjuk, hogy te is találj benne áldásra!



Most a sorozat nyolcadik része következik, mely a Fil. 1:29 alapján készült.
"Mert nektek nemcsak az adatott meg a Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte,"





Ez a tegnapi video második része. Menj vissza és nézd meg az első részt, ha szükséges! Elmélkedj!

Figyeljük meg, hogy azt mondja Pál, hogy "Mert nektek nemcsak az adatott meg a Krisztusért..." "Megadatott" nektek, nem "arra vagytok ítélve", nem "az a büntetés ért titeket", hanem "Mert nektek nemcsak az adatott meg a Krisztusért, hogy higgyetek benne, hanem az is, hogy szenvedjetek érte."

Múltkor a konfin – a fiam vicceskedik az ajtóban, nos, méltó az evangéliumhoz, ha eltöröm a lábát a videó után? Ok, bocsi! – szóval az elmúlt héten volt a Passion konferencia [évente rendezett konferencia egyetemistáknak] és Francis Chan a szenvedésről beszélt: szolgálata közben arra jött rá, hogy igazán nem is szenvedett semmit az evangéliumért. Attól tartok, hogy néhány fiatal azt gondolva ment haza, hogy keresnie kell a szenvedést. Én nem hiszem, hogy Francis erre gondolt. Ha nem figyelsz oda, a szenvedésből is lehet bálványt csinálni. Ahogyan sokan a dicsőítést bálvánnyá teszik, vagy a szellemi ajándékok keresését, vagy bármi mást. Minden bálvány, ami a keresztény életben fontosabbá válik Jézus követésénél. Azt hiszem, hogy amire Jézus is gondolt, az fordítva van: az életünknek annyira Jézusról kell szólnia, hogy miközben hozzá jövünk és őt visszük a világba, ha szenvedés jön emiatt, elviseljük. Jól gondolom? Nem gondolom, hogy Dávidnak feltett szándéka volt szembeszállni az óriással. Ő csak Jézust követte, és az óriás útban volt. Ezért kellett elbánni az óriással, ennyi.

Sokan azt gondolhatjuk, hogy nem is igazán tudjuk, mi a szenvedés, hiszen más országokban sokakat kínoznak a hitükért éppen most, míg te ezt a videót nézed. De akkor mi lehet a szenvedés nekem? Hát a következő. Gondolkodj el! Mibe kerül elhallgattatni téged? Amikor érzed, hogy itt az idő, hogy elmondd az evangéliumot, hogy jézusi módon szeress valakit, és mégsem teszed meg: mi állít meg? Nos, saját bevallásod szerint EZ a szenvedésnek az a foka, amit hívőként el tudsz hordozni. Ha valaki csak rosszul néz rám a Bibliám láttán, és ez elveszi a bátorságomat, akkor úgy tűnik, hogy bizony ez az összes szenvedés, amit el tudok viselni.

Legyünk őszinték! Meg kell értenem, hogy az evangélium ügye, az, hogy az igazságot elmondjam egy barátomnak, valamibe kerülhet nekem. Lehet, hogy kínos percekbe vagy leégésbe kerül, vagy az előléptetés esélyébe, vagy abba, hogy nem fogok bekerülni egy csapatba. Valamibe kerülni fog. Még egy kapcsolat elveszítésébe is kerülhet, de az evangéliumnak akkor is a középpontban kell lennie. Ez nem olyasmi, amire fellelkesülsz egy tanulmány után, mész, és megteszed; ez nem így megy. De ha elmerülsz ebben, ha magadévá teszed, engedve, hogy Isten belefújjon az életedbe és megváltoztasson dolgokat, ha engeded, hogy beszéljen hozzád dolgokról, amikről tudod, hogy szeretné, ha megtennéd a barátaiddal, kezdenéd szeretni az embereket, mint Ő, akkor olyan helyzetekbe fog tenni téged, amiben felismered, hogy itt bizony ára lesz, ha követed őt, és meg fogsz lepődni, hogy mire vagy képes. Meg fogsz döbbenni azokon, amiket Isten tesz, ha te lépsz és nem csak az evangéliumhoz méltó életet élsz, hanem mindig készen állsz számot adni a benned élő reménységről.

Megkockáztatom: talán van valaki az életedben, akinek nem tettél még bizonyságot valami miatt. Szégyen miatt; elutasítás miatt; azt gondolod, hogy okosabb nálad, tapasztaltabb nálad. Biztosan sok ember képes megcáfolni az érvelésed, de nem tudják megcáfolni a bizonyságodat. Mondd csak el a történeted, hogy mit tett benned Isten, hogy halott voltál és most élsz, és ez a te történeted lesz! Ezt igenis elmondhatod, sőt, Isten arra hív, hogy élj méltón ehhez a történethez.

Gondolkodjunk ezeken! Viszlát legközelebb!



A sorozat következő részét itt találod: Mark Hall: Filippi-levél #9

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More