2014. február 5., szerda

Mit jelent a név? Mindent!

Életetek legyen az ő [Jézus Krisztus] nevében! (Az által, aki ő.) Jn 20:31 AMP
Jézus neve mindazt képviseli, aki Ő maga. Képviseli az igazságát, tökéletességét, kegyelmét, szeretetét. Ez a név egy erőteljes név. A te nevedben, vagy az enyémben nincs erő, de hatalmas erő van Jézus nevében. Az ő neve képviseli mindazt, aki Ő.

Gondolkodjunk el ezen egy kicsit, gyakorlati fogalmakban! Az én nevem nem volt mindig Joyce Meyer. Csak házasság után vettem fel Dave második nevét. Az ő vagyonából semmi sem volt az enyém, csak miután törvényes házassági kapcsolatra léptünk. Mikor megházasodtunk, nekem nem volt kocsim, de Dave-nek volt. Amikor felvettem a nevét, hirtelen kaptam egy kocsit. Nem volt sok pénzem, sőt valójában adósságom volt. Dave-nek volt pénze, és amikor hozzámentem, nekem is lett pénzem, és ki tudtam fizetni a számláimat. Nem jutottam hozzá semmihez, ami Dave-é volt, míg meg nem házasodtunk, és fel nem vettem a nevét. Amikor Mrs. Meyer lettem, minden, ami az övé volt, az enyém is lett. Míg együtt jártunk, a lánykori nevemet viseltem, megvolt az adósságom, és nem volt kocsim.

Nem várhatjuk el, hogy élvezzük mindazt a kiváltságot, amit egy őszinte odaszánás hoz, ha csupán "együtt járunk" Jézussal. Ez alatt azt értem, hogy nem elég csupán alkalmanként időt tölteni Vele, és csak az áldásai miatt fenntartani Vele a kapcsolatot. Csak akkor tudjuk a Vele való kapcsolat teljes áldásait élvezni, ha a szívünk valóban odaszánt. Isten tudja, milyen a Vele való kapcsolatunk: hogy csak "együtt járunk" Vele, vagy teljes elkötelezettséggel átadtuk magunkat Neki. Ha elkötelezett kapcsolatban vagyunk Vele, akkor biztosak lehetünk, hogy mindazt megkapjuk, és élvezhetjük, ami a nevével együtt jár.

Írta: Joyce Meyer



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More