2011. április 29., péntek

Hallani Isten hangját (5)

Együttműködés

Írta: Rick Warren, a Saddleback Church alapító és vezető pásztora és a Céltudatos Élet bestseller szerzője.

"Akiknél pedig a jó földbe esett, azok igaz és jó [engedelmes] szívvel hallgatják az igét, meg is tartják, és termést hoznak állhatatossággal." (Lk. 8:15)

Isten azokhoz beszél, akik már akkor eldöntik, hogy engedelmesek lesznek, mielőtt meghallják az üzenetet; nem pedig azokhoz, akik így szólnak: "Istenem, mondd meg, mit tegyek, és majd én eldöntöm, hogy megteszem-e." Ha együttműködő vagy, hallani fogod az Ő vezetését. A készséges szív jelenti azt a jó talajt, amiről Jézus a fenti Igeversben beszél.

A jó hozzáállás így szól: "Uram, kész vagyok megtenni bármit, amit csak kérsz tőlem. Ha ijesztőnek, vagy szokatlanul nehéznek érezném is, meg fogom tenni, és ehhez tartom magam mindaddig, amíg meg nem látom a gyümölcsöket."

Hogyan láthatod meg a gyümölcstermést? A Lk. 8:14 szerint állhatatosságra, más szóval kitartásra, hűségre van szükség hozzá. Sőt, talán még ennél is többre – a tizenötödik vers ezt is mondja: "figyelnek Isten szavára, ragaszkodnak ahhoz, és kitartóan hirdetik a leendő hívőknek." (The Living Bible)

A gyümölcstermés egyik módja a továbbadás. Taníts meg valaki mást! Ez a növekedés titka. Amit csak megtanulsz, amint te már megértetted, add tovább valakinek! Az, aki tanít, önmaga növekszik leginkább – hiszen amikor megtanítasz valamit egy másik embernek, akkor már nem csak tudsz az adott igazságról, de be is fogadtad azt, magadévá tetted olyannyira, hogy át is tudod adni másoknak.

Forrás: Purpose Driven : Daily Hope : To Hear God You Must Cooperate
A sorozat előző része: Háríts el mindent, ami elvonná a figyelmedet!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More