2011. április 2., szombat

Ifjúsági klub

Nos, már ideje lenne mesélni a szerda estékről. A Gyülekezetben a Feltóti-házaspár elvállalta, hogy foglalkozik az ifjúsággal. Én, mint az ifjúság aktív tagja, bátran állítom, hogy jól csinálják. :) Hadd meséljem el, mi történik egy ilyen ifjúsági alkalmon! (Sajnos még nem találtunk ki ennek a szerda esti 'clubnak' frappáns nevet, de... talán majd meghirdetünk egy névíró pályázatot egyszer.)


Szóval egy átlagos szerda ötkor kezdődik azzal, hogy Feltóti Sándor (Sanyi: viccelődő, informatikus, filozofikus, megértő) hazaérkezik a munkából. Addigra már Feltótiné Weller Angéla (Angi: lehengerlő, kreatív, szép, jó szakács) nekilátott a közös vacsi előkészítésének. Háromnegyed hatig nagyjából mi is megérkezünk. Igazából szinte mindig más a csapat összetétele, de főként a barátaink jönnek el. Persze bárki előtt nyitva áll a kapu. :)


Vacsival szoktunk indítani, és kötetlen beszélgetéssel. Nem tudom, a többiek mit gondolnak, de nekem mindig ízlik amit Angi főz, és az is, hogy mindenki mesél kicsit magáról. Ha őszinte akarok lenni, akkor néha röhögés és értelmetlen viccelődés is előfordul ilyenkor, ez a kedvünktől függ. 

Az este következő része Sanyi irányításában szokott telni. Van, hogy megnézünk közösen egy filmet, és aztán arról mindenki kifejti a véleményét. (Sanyi profin tud kérdezni! :P) Senki ne gondolja, hogy horrort vagy sablonos tömegfilmeket nézünk! Inkább olyan történeteket, amikből tanulhatunk. Szóval mindig valami értelmeset. :) A filmet általában popcornnal és teával nézzük végig. 

Ha nem filmet nézünk, akkor gyakran játszunk Activity-t, vagy Beugrót. Ezek a társasozós esték is mókásan szoktak alakulni. A harmadik variáció, hogy Sanyi hoz egy témát (ami minket is érdekel), és körkérdéseket tesz fel, amire mindenki válaszolhat. Néha nagyon jó, hogy meg kell fogalmazni a véleményünket. Persze bárki más is hozhat témát. Ja, és nyáron volt már, hogy szalonnát sütöttünk. :) Este kilencig vagyunk együtt, mert másnap suli és munka van.

Azt még el kell mondanom, hogy mindig örülünk az új arcoknak. A csapat célja, hogy jól érezzünk magunkat, értelmesen töltsünk időt együtt, és persze, hogy közben megtudjunk valami újat Istenről. Jó hely ez arra, hogy gondolkodjam az életemről, döntéseimről. Sanyi és Angéla mindig nyitott egy személyes beszélgetésre is. De az is nagyon jó, hogy a hétköznap fáradalmai közt van egy kis idő a barátokra meg egy kis popcornra. :)

Aki többet szeretne tudni, az jöjjön el!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More