2011. április 27., szerda

Helyes gondolkodás

Írta: Joyce Meyer, világszerte ismert tanító, számos könyv szerzője.

"Változzatok meg értelmetek megújulásával." (Róm. 12:2)

Életünkben minden változáshoz szükség van gondolkodásunk megváltoztatására. Isten rendszeresen új gondolkodásmódokra tanít, mert nem tudjuk megváltoztatni cselekedeteinket, ha nem változtatjuk meg gondolkodásunkat.

Egy keresztyén esetében mi a „normális” gondolkodás? Ne feledjük, hogy ami a világ számára normális, az Isten gyermekei számára, a legtöbb esetben, nem elfogadható. Egy hívő számára az aggodalmaskodás nem normális. A zűrzavar nem normális.

A negatív gondolkodás egy másik olyan gondolkodásmód, mely hívők számára nem megengedhető. Sok más gondolkodásmód is van, melyek Isten gyermekei esetében nem normálisak.

Az Úr megmutatta nekem, hogy amikor gyűlölködő, rossz, ítélkező gondolatok vannak bennünk másokról, nemcsak hogy megbánthatjuk őket, de az ítélkező, sértődött, megbocsátani nem tudó gondolkodásminták bennünk is nagy kárt tehetnek. Lehetőségünk van rá, hogy kreatív, szerető gondolataink legyenek másokról, és pozitív, hittel teljes imákat mondjunk.

Használd bölcsen gondolatvilágodat! Gondolkodj másokról úgy, ahogy Jézus gondolkodna, saját körülményeidet pedig lásd Isten világosságában, aki ezt mondja: "Én vagyok az ÚR, minden élőnek az Istene. Van-e számomra lehetetlen?" (Jer. 32:27)

2 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More