2012. november 30., péntek

A szeretet tettekben nyilvánul meg

"Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és valóságosan." (1.Ján. 3:18)
A szeretet több, mint vonzalom és felkavart érzelmek. Több mint szentimentalizmus, mint ahogy nagyon sok mai dal sugallja. Eszerint a szeretet meghal, amikor az érzelem elmúlik? Egyáltalán nem! Mert a szeretet tett; a szeretet egyfajta viselkedés.

A Bibliában Isten újra és újra megparancsolja, hogy szeressük egymást. Egy érzelmet azonban nem lehet parancsszóra megélni. Ha azt mondanám, most legyél szomorú, nem tudsz szomorú lenni parancsszóra. Mint egy színész, megjátszhatod, de érzelmeid nem úgy vannak megalkotva, hogy parancsszóra változtatni lehessen őket. 

Ha a szeretet csupán egy érzés lenne, akkor Isten nem parancsolná meg. De a szeretet olyan valami, amit teszel. Lehet, hogy érzéseket vált ki, de a szeretet tett. A Biblia ezt mondja: Gyermekeim, ne csak mondjuk, hogy szeretjük egymást, mutassuk meg valóságos tettekkel (1Jn 3:18 NLT). Beszélhetünk jó cselekedetekről. "Szeretem az embereket." De valóban szeretjük őket? Valóban szereted őket? Szeretetünk abban mutatkozik meg, hogy hogyan viszonyulunk hozzájuk, mit teszünk velük.

Rick Warren


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More