2012. november 20., kedd

Bízz Istenben! Ne ess kétségbe!

©2006-2012 ~mithrril
Mindnyájan próbákon megyünk keresztül az életben, és néha nem is tudjuk miért. Van néhány dolog, amit már megtanultam, és nehéz időszakokban szem előtt tartok. Isten mindig nagyobb, mint a problémám; Ő mindig szeret és át akar segíteni a nehézségen; Ő minden negatív helyzetet arra akar felhasználni hogy valami jót hozzon ki belőle. 

A próbák valójában teszthelyzetek, melyeket Isten arra használ, hogy az Ő isteni céljai megvalósuljanak az életünkben. Szeretnék nagyon világosan fogalmazni: nem Isten idéz elő minden próbát, de felhasználja őket arra, hogy közelebb vonjon magához, hogy azzá válj Krisztusban, akivé Ő teremtett téged.

A keserűből édes fakad
Jakab 1:12 (AMP) mondja: Áldott [boldog, irigylésre méltó] ember az, a ki a kísértésben kitart; mert minekutána megpróbáltatott, elveszi az életnek koronáját, a mit az Úr ígért az őt szeretőknek. Felteheted a kérdést: "Tényleg válhat egy próba az áldásomra?" Akár hiszed, akár nem, – nem számít milyen nagy, vagy kicsi a próba – válhat! És el is mondom hogyan. De először megosztok veled két mondatot, ami helyes megvilágításba helyezi a dolgokat, és segít, hogy meglásd a próbából fakadó áldást. Ne ess kétségbe! (Ne pánikolj!) Ez csak egy próba.

Isten dogozik a színfalak mögött
Fontos, hogy emlékeztesd magad: bármin is mész keresztül, Isten minden helyzetet a javadra munkál. Egyik barátom nemrégiben ezt első kézből tapasztalta meg. Három napos tréningre jelentkezett, és rájött, hogy egy olyan személy mellé osztották be közös munkára, akivel rendezetlen nézeteltérése volt, és akit nemigen kedvelt. Persze rendezték a nézetelérést, és Isten megdicsőült. Mindkettőjük számára áldássá vált ez a helyzet.

Isten néha a te életedben is így "összerendezi" a körülményeket, hogy tanítson, gyógyítson, vezessen és megáldjon. Nézd meg Izrael népét! Negyven évet töltöttek a pusztában morgolódva, panaszkodva, ahelyett, hogy egyszerűen ezt mondták volna: "Ne essünk kétségbe! Ez csak egy próba." Isten arra tanította őket, hogy hitben járjanak, ne félelemben. Azért, hogy jól vizsgázzanak a próbákban, túl kellett látniuk a problémákon, és Gondviselőjükre kellett feltekinteniük.

Ha nem esel kétségbe, jól jársz
Ha alkalmazod a "nem esek kétségbe" magatartást egy adott helyzetben, akkor megnyered a szellemi csatát. Mert:
  1. Erősebbé válsz. Ha megtanulod a kitartást a próbák alatt (amiről Jak 1:12 beszél), Istentől kapott békét és örömöt találsz a kemény időkben, és az Úrnak öröme lesz az erőd.
  2. Bölcsebbé válsz. Péld. 5:1 mondja, hogy a bölcsesség valódi és értékes tapasztalatok árán (amiért árat fizetsz) lehet a mienk (AMP). A próba tanít, nevel és felkészít a jövőre.
  3. Közelebb kerülsz Istenhez. Isten nem csupán utat készít számodra... Ő az út számodra! Minden próba közelebb visz Hozzá, és megerősíti a Vele való kapcsolatodat.

Több mint harmincöt szolgálatban töltött év után megtanultam, hogy ez a két mondat – Ne ess kétségbe! Ez csak egy próba. – kulcs lehet abban, hogy helyes szemszögből lássam a dolgokat, és győztes magatartásom legyen. Nem számít min mész keresztül, jó vagy rossz dolgokon, Isten "tágítani" akar. Szeretne felkészíteni terveire, melyek nagyobbak, mint el tudnád képzelni. Ezért ne add fel! Gondviselődre tekints szüntelen!

Isten hűséges, és megadja a kegyelmet ahhoz, hogy győztesen megállj próbáidban, kísértéseidben. Ha bizalmadat Belé veted, mindig átsegít a nehézségeken, és arra használja fel őket, hogy nagy dolgokat végezzen el benned (lásd Róma 8:28).

Ne feledd el: ne ess kétségbe! Ez csak egy próba. Ezzel a hozzáállással tiéd a szabadság. Imádkozom, hogy felfedezd ezt a csodálatos igazságot, és élj is eszerint.

Joyce Meyer


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More