2013. január 28., hétfő

Élvezd az életed!

Még terhek alatt, próbák idején is szeretné Isten, hogy élvezd az életed, amit neked adott.

Megváltottként tiszta lelkiismerettel élhetsz, örömmel és békével töltve napjaidat. Élvezheted az életet, hiszen biztonságban vagy Isten szeretetében. Vidám lehetsz. Szabad nevetni a gyülekezetben. Szabad jól érezni magad a barátaiddal. Olyan barátokkal, akik nem próbálnak manipulálni téged, mivel ők is Jézushoz szeretnének hasonlítani. Ez pedig azt jelenti, hogy (Jézushoz hasonlóan) mások javát is a szemük előtt tartják.

Sajnálatos módon sokan nem akarják beengedni Jézust az életükbe, mert attól félnek, hogy miatta le kellene mondaniuk az élet élvezetes dolgairól. Azt hiszik, hogy hívővé válni és unalmassá válni ugyanazt jelenti. Azt gondolják, Jézus berekeszti a bulit, és Istenhez tartozni azzal jár, hogy az ember lemond a jókedvről és felölti a szürkeség nyomorúságos és szánalmas zsákruháját.

Az emberek őrülten keresik az élvezeteket, az élményeket – ez sajnos azt eredményezi, hogy képzeletük és életük beszűkül a kétségbeesés és a homály örvényének kötelékében. Időt, pénzt és energiát áldoznak rá újra és újra, hogy ugyanazokat a sekélyes örömöket megszerezzék, pedig az élmények csillogása egyre fakul. Egész életüket a boldogság keresésével töltik, mégsem ismerik fel, mikor ott van az orruk előtt.

Az igazság az, hogy Isten "mindent bőségesen megad nekünk", ami a teljes, kiteljesedett, élvezetes élethez szükséges. (1Tim 6:17b)

Isten szeretné, ha élveznéd az életed, amit neked adott!

Írta: Rick Warren

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More