2013. január 21., hétfő

Tarts ki, míg megérkezik az öröm

Este bánat száll be hozzánk, reggelre öröm. (Zsolt. 30:5)
Személyes tapasztalatból tanultam meg egy bölcsességet: ne félj a fájdalomtól! Talán furcsán hangzik, de minél inkább félsz, és elutasítod a gyógyulással járó fájdalmat, annál inkább felerősíted a fájdalom hatását.

Évekkel ezelőtt tapasztaltam meg ezt az igazságot, amikor életemben először böjtöltem. Isten egy huszonnyolc napos lé-böjtre hívott. Az elején nagyon nehéz időszakaim voltak. Rendkívül éhes voltam. Annyira kiéheztem, hogy valóságos fájdalmat éltem át.

Amikor panaszosan az Úrhoz kiáltottam, hogy én ezt egyszerűen nem bírom tovább, a szívem mélyén hallottam a "halk, szelíd" hangot (1Kir. 19:12), amint az Úr ezt mondja: "Ne harcolj a fájdalom ellen, engedd, hogy elvégezze a munkáját". Ettől kezdve sokkal könnyebben ment a böjt, sőt még élveztem is, mert tudtam, hogy valahányszor kellemetlenül érzem magam, az a fejlődés jele.

Törvényszerű, hogy minél inkább ellenállunk a fájdalomnak, annál inkább felerősödik. Amikor egy asszony elkezd vajúdni, azt tanácsolják neki, hogy lazítson. Tudják, hogy minél inkább küzd a fájdalom ellen, az annál erősebb lesz, és annál tovább fog tartani a szülés. Amikor fájdalmat érzel, ne harcolj ellene. Engedd, hogy elvégezze a munkáját. Emlékezz az ígéretre: "Akik könnyhullatással vetnek, vigadozással aratnak majd." (Zsolt. 126:5). Tanuld meg elviselni, amit el kell, tudva, hogy öröm vár rád a túloldalon!

Írta: Joyce Meyer

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More